Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

PLAÇA ESPANYA D’INCA (II PART)

antonirodriguez | 30 Novembre, 2009 21:16

Avui dilluns s’ha tornat reunir el Consell Municipal d’Urbanisme d’Inca. És el segon cop que ho fa i per parlar del mateix tema.

Es veu que la reunió del Consell que des del nostre grup municipal  demanarem després d’haver parlat amb els comerços de la plaça Espanya per a mostrar-los el projecte inicial ha tingut efecte i el tema de quin tipus de remodelació volem per a la Plaça Espanya (de l’Ajuntament) ha passat a formar part de l’agenda de l’equip de govern.

Un projecte que s’ha de dur a terme durant el proper any per poder aprofitar la subvenció del 50 % del pressupost que arribarà des de la Conselleria de Comerç del Govern Balear.

Tècnics de l’ajuntament i polítics de la majoria del PP ens han tornat a presentar un projecte que no contempla el cadafal, com el projecte inicial però si que ha llevat la font que demanaven posar-hi al seu lloc. Al projecte d’avui no hi havia ni cadafal ni font. Després de la primera reunió la font va ser eliminada i a dia d’avui encara mantenen els llums indirectes que surten del terra, es lleva el cadafal, es lleven els arbres actuals situats davant l’ajuntament i de la Florida i ara es canvia de tipus d’arbre, el pebreborters bords, per uns arbres alts que no molestin la vista de la planta baixa dels edificis, i es situen al costat del carrer davant Boelli. El trespol de la plaça arribarà fins a la paret del Mercantil i li donarà una continuïtat que farà que la plaça sembli més gran. Pel que fa als materials la proposta feta és una rajola semblant a la que actualment s’ha posat al carrer Jaume Armengol, malgrat que aquesta és una rajola que amb el pas del temps i els vehicles s’embruta molt.

Davant aquest projecte, des del Bloc hem demanat primer de tot poder estudiar el projecte en calma per a properament dir-ne la nostra però hem fet una sèrie de suggeriments inicials:

1.- Que quedi el cadafal. Ens sembla un element arquitectònic que dona caràcter a la plaça. No totes les places han de ser iguals i per a fer-hi macroesdeveniments. Si és una plaça petita no tenim el per què haver-hi de fer grans esdeveniments. Hi ha altres indrets com ara la plaça Mallorca.

2.- Que es guardi un cert caràcter amb l’entorn on està situat: el centre de la ciutat. Un centre que de cada vegada està perdent la seva fesomia i cal aturar-ho. Al pas actual d’obres en que Inca s’ha vista abocada arribarem a un punt en que no reconeixerem la nostra ciutat.

3.- Alerta amb el trespol. No podem permetre un altre pagat foradat. Cal tenir en compte els canvis que s’han fet, estudiar-ne molt bé les característiques i no hi posem materials totalment diferents als que ja hi ha. Com a plaça propera tenim la plaça de Santa Maria la Major i no estaria malament que per a la plaça de l’Ajuntament s’hi poses el mateix trespol que hi ha a la plaça de l’església.

En definitiva, ens congratulem de la formació del Consell Municipal d’Urbanisme d’Inca i que serveix com a foro de discussió sobre quin model d’urbanisme volem per al futur de la nostra ciutat al mateix temps que des del Bloc per Inca (PSM-Alternativa) apostem per a una reforma mínima en la qual s’arregli la plaça i que no desentoni amb el que l’envolta.

Una plaça per a Inca i per als nostres ciutadans.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

MANIFEST CONSTITUTIU DE LA PLATAFORMA DE CÀRRECS ELECTES MUNICIPALS DE LES ILLES BALEARS PEL DRET A DECIDIR

antonirodriguez | 27 Novembre, 2009 23:38

Si sou dels que deis: ja n'hi ha prou de què ens espremin des del Govern Central!, us pot interessar aquest manifest. Siau del color polític que siau! Balears primer!

Les regidores i els regidors sotasignants, càrrecs electes municipals de les Illes Balears, afirmam que el poble és el dipositari de la sobirania i a ell li correspon el dret a decidir.

És des d'aquesta convicció democràtica que posam de manifest que els pobles de les Illes Balears tenen dret a decidir sobre el seu present i sobre el seu futur, sense tuteles ni coaccions.

Els pobles de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a nacionalitat històrica integrant de la cultura catalana i europea, són titulars del dret d’autodeterminació. No debades, el preàmbul de l'Estatut afirma que les Illes Balears són una comunitat de persones lliures i per a persones lliures.

Així mateix, denunciam l’inacceptable i endèmic dèficit de la nostra balança fiscal amb l’Estat, conscients que el principi d’autonomia financera és requisit indispensable per poder exercir efectivament l’autogovern. Per aquestes motius, i davant la conjuntura històrica i social que vivim, tres dècades després del restabliment de les llibertats democràtiques, consideram arribada l’hora d’avançar amb fermesa cap al lliure exercici del dret a decidir.

L’aprofundiment en els valors democràtics que comporta aquest dret i la corresponsabilitat col·lectiva en la presa de decisions bàsiques per a la convivència són determinants per afrontar el futur amb garanties per desenvolupar un model de benestar integrador i pròsper, per millorar les condicions de vida individuals i col·lectives, i per garantir les senyes d’identitat del país.

És per això que, com a regidores i regidors que hem estat escollits per a representar els nostres conciutadans a les institucions públiques que els són més properes, consideram que és el nostre deure afirmar i reivindicar el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a pronunciar-se lliurement sobre tots els aspectes que afecten la seva vida col·lectiva.

En conseqüència, constituïm la plataforma de càrrecs electes municipals de les Illes Balears pel dret a decidir i ens comprometem a treballar per

1. Articular un ampli moviment de regidores i regidors en favor del dret democràtic dels pobles de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur; obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes municipals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i afermar les relacions recíproques.

2. Procurar que el Govern de les Illes Balears elabori un projecte de llei que reguli les consultes populars a les Illes Balears.

3. Reivindicar un finançament just i equilibrat per a totes les administracions públiques de les Illes Balears que faci que l’exercici de l’autogovern sigui efectiu.

4. Realitzar i donar suport a activitats que constitueixin un avanç en l'exercici del dret a decidir.

5. Ajudar a fer conèixer internacionalment la reivindicació del dret a decidir dels pobles de les Illes Balears

6. Emplaçar el Parlament, el Govern, els Consells i els ajuntaments de les Illes Balears per tal que duguin a terme les iniciatives necessàries per reconèixer institucionalment el dret dels ciutadans i les ciutadanes de les Illes Balears a decidir lliurement el seu futur.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

LA CONSELLERIA DE COMERÇ (BLOC) APORTA A LA REHABILITACIÓ DEL TEATRE PRINCIPAL D'INCA UN MILIÓ D'EUROS PER A 2010

antonirodriguez | 14 Novembre, 2009 17:34

Avui matí, la Consellera de Comerç i Industria Francesca Vives i jo mateix, en qualitat de membre de la conselleria, hem fet una roda de premsa per anunciar l’aportació per part de la conselleria d’1 milió d’euros per a la rehabilitació del Teatre Principal d’Inca.

Dilluns que ve s'ha convocat una reunió de la Patronat del teatre Principal d’Inca i dins l’ordre del dia hi ha l’aprovació del pressupost per a 2010. L’àrea de Cultura del Consell Insular de Mallorca hi aporta 100 mil euros, la Conselleria de Cultura del Govern Balear 60 mil i l’ajuntament d’Inca també 60 mil.

Vull pensar que ha estat un descuit de l’equip de Govern el que no s’hagi inclòs dins l’ordre del dia l’aprovació del projecte definitiu de rehabilitació del Teatre.

Fa 5 anys que ens presentaren l’avantprojecte i fins a dia d’avui no tenim aprovat el projecte definitiu que ha de servir per a iniciar la rehabilitació.

Esperem que aquesta sigui l’estirada definitiva que faci posar a totes les administracions d’acord per a iniciar d’una vegada les obres. De totes maneres el que és cert es que fins a dia d’avui no es podia envestir la reforma perquè ni tan sols tenim un projecte de reforma definitiu aprovat. 

El que no es pot admetre però és que el batlle s’hagi omplert la boca de dir que l’ajuntament ja te els doblers per a la rehabilitació quan no és cert. L’únic que ha presentat a la fundació és la possibilitat de que com a part del Patronat del Teatre demani un préstec a pagar a 30 anys per a poder finançar la part que li pertoca a l’ajuntament. D’això al que ells diuen damunt el programa electoral pepero del DIJOUS BO hi ha una bona diferència. 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

EL PSM D’INCA RECLAMA MÉS PRESÈNCIA DE LA POLICIA LOCAL AL CARRER

antonirodriguez | 07 Novembre, 2009 12:08

Tot i que aquests últims temps s’han tret places per a ocupar els llocs de Policia Local d’Inca que estaven pendents, des del PSM creiem que l’actual ràtio de 1’9 policies cada mil habitants per a Inca sols és voler acomplir amb el mínim que marca la llei. De totes maneres des del PSM  el que demanem avui és més presència de la policia local al carrer.

Els veïnats d’aquesta barriada, Es Blanquer, ens han fet arribar la queixa d’una certa inseguretat de l’anomenada de baixa intensitat, robatoris “trapixeo “ de drogues...  però pensem que això ho podríem fer extensible a tota la ciutat. Els veïnats ens han mostrat la seva preocupació per què no veuen els policies patrullant pel carrer no tan sols el vespre sinó també de dia. Demanem el retorn de la policia de barriada, i quan diem retorn no ens referim tan sols a les “campanyes mediateques” a les que ens te avesats des de l’equip de govern del PP. El que volem es una presència efectiva al carrer.

No se’ns escapa que des què es va dur el quarter a la plaça 1r de Maig, al polígon, la plantilla ha augmentat en benestar i tenim un quarter en condicions, però també és cert que s’ha perdut presencia policial al carrer.

Des del nostre grup municipal hem demanat en diverses ocasions la presència constant a l’ajuntament d’un número de policia i fins i tot que en el casal de Can Cifre, a la plaça de Sant Domingo, hi hagi en tot moment alguns membres de la policia per si hi ha la necessitat, que els dijous es imperiosa, de tenir policia a mà per a qualsevol urgència, des de presentar-se de pressa a qualsevol succeït que passi al centre, a atendre a la gent major que pugui haver estat objecte d’un robatori o ha sofert la pèrdua d’algun objecte.

Des del BLOC per Inca  (PSM-Alternativa) ja anunciem que al proper plenari tornarem a reclamar tant la presència de la policia a totes les barriades com una presencia continua al centre.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

PLA E A INCA: TEATRE PRINCIPAL, MATEU CANYELLES I POLÍTIQUES SOCIALS

antonirodriguez | 05 Novembre, 2009 17:58

Els nacionalistes demanarem que les obres del segon pla E a Inca es dediquin a infraestructures culturals, esportives i socials.

EL Govern Central ha posat en marxa per a l’any 2010 i per segon any consecutiu un nou Fons Estatal d’Inversió Local, conegut com a  Pla E.

De sobre és conegut que tot i que el primer pla va incentivar l’obra pública arreu de tot l’Estat en general i a Inca en particular també és cert que alguns projectes presentats per l’ajuntament d’Inca han servit per enterrar, mentre s’han executat, una mica més el petit comerç de la nostra ciutat.

Després de la crisi econòmica en que es troba la nostra societat és cert que les obres del Pla E han servit per minvar l’atur en un sector molt específic com ara el sector de la construcció però, sense cap dubte, ha creat moltíssims problemes a altres sectors d’Inca i molt especialment al sector comercial que ja vivia una crisi en part deguda a les circumstàncies generals però també motivada en algunes zones de la nostra ciutat per obres que s’estan eternitzant, com ara les obres del Mercat Cobert.

Davant el trist panorama comercial a l’actual majoria municipal no se l’hi va ocórrer durant enguany que invertir gairebé tots els doblers que han arribat del Pla E per a renovar via pública el que ha agreujat la situació comercial. Hem ajudat a la construcció però hem perjudicat greument al sector comerç.

És per aquest motiu que durant el passat plenari des del grup municipal del BLOC per Inca (PSM- Alternativa) varem demanar que de cara a una bona planificació de les obres abans de decidir res al respecte es consulti els projectes al Consell Municipal d’Urbanisme per què aquest pugui fer les seves aportacions.

 Des del PSM-BLOC ja ens atrevirem a fer alguna aportació com ara dedicar part de l’aportació a la remodelació del teatre Principal d’Inca. És evident però que també hi ha altres projectes que no impliquen haver d’aixecar més carrers i pensam que aquesta ha de ser una prioritat: no trencar el difícil equilibri actual que està duent a terme el sector del petit comerç urbà a Inca. Per això també proposarem en futures reunions la remodelació de les instal·lacions esportives del Mateu Canyelles així com de la zona de bar i banys i que es dediqui una part important del mateix pressupost a polítiques socials.

Per acabar, animar-vos a fer la vostra aportació, ens comprometem a debatre-la i dur-la al Consell Municipal d'Urbanisme per a la seva defensa tot i que us he d'advertir que l'any passat ja ho provarem i no ens feren punyetero cas.

Categoria: General. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

JAUME ARMENGOL, LA JOIA DE LA CORONA

antonirodriguez | 03 Novembre, 2009 23:31

Aquests dies de fires els inquers i tots els que ens han visitat hem hagut de viure una situació lamentable a la nostra ciutat i la veritat és que des de l’ajuntament s’ha donat una sensació de provisionalitat i “Cutrerio” a tots els que s’han passejat pel carrer Jaume Armengol, unes de les obres “emblemàtiques” d’aquesta majoria durant les fires d’Inca.

Aquesta obra s’ha volgut inaugurar abans de tenir-ho tot enllestit i amb preses i resulta que ha presentat un greu perill per a la seguretat dels vianants.

Per a solucionar els accidents a l’equip municipal no se li ha ocorregut altre brillant idea, en  veure que la gent es travava amb els pilons del terra, que col·locar una cinta de plàstic i unes  barreres d’obra de la manera més barroera.

I és que s’ha frisat tant, s’ha volgut que els pilons situats per què, en teoria, servissin per evitar que els cotxes aparquin en aquella zona, passessin tan desapercebuts que han originat una gran quantitat d’accidents entre tot tipus de gent, poc importava si era jove o major, la qüestió és que tothom ha caigut en la lloses.

Però molt ens temem que sia pitjor el remei que la malaltia per què per a solucionar el problema de fer visible els pilons sel'ls cobreix d'un forro de ferro sense tenir en compte que si algú travela i pega amb el cap en els caires de ferro hi poden deixar el cap. 

Ara resulta més perillós caminar per segons quins carrer d’Inca que anar a la muntanya per fer trequing, escalada o muntanyisme.

Una altre pífia que no ha passat desapercebuda ha estat la falta de previsió a les cruïlles del carrer amb els carrers que hi aboquen el trànsit. No s’ha tingut en compte la intersecció entre els dos carrers i en lloc de continuar l’asfalt s’ha fet continuar la pedra per on passen els cotxes habitualment el que havia de ser una voravia neta de pedra blanca resulta que és un nyarro obscur i brut a força del transit rodat hi passi per damunt. Un exemple clar és la cruïlla entre els carrers Gral Luque i Jaume Armengol. La voravia continua i no hi ha pas de vianants per a creuar-la. Més exemples de com actua la “nostra majoria municipal”.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent