Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

CANDIDATURA PROGRESSISTA D'INCA, 30 ANYS

antonirodriguez | 28 Desembre, 2009 22:56

Avui l'agrupació d'Inca del PSM ha retut homenatge als homes i dones que ara fa 30 anys anaren a la llista municipal de la CANDIDATURA PROGRESSISTA D'INCA. L'homenatge s'ha fet extensiu als regidors que el nostre partit ha tingut a l'ajuntament durant aquests 30 anys i a aquells militants que durant tants anys han fet del PSM d'Inca un partit d'homes i dones  honrats que estimen la seva llengua, la seva ciutat i el seu país. Els membres del PSM  d'Inca ens sentim hereus dels seus principis.

Ha vingut molta gent i l'acte ha estat ple d'humanitat. Enhorabona als homenatjats, gràcies a tots per acompanyar-nos i un record molt especial a tots aquells que per un motiu o altre no han pogut esser amb nosaltres. Salut a tots.

 (Segueix)

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Projecte Home Balears.

antonirodriguez | 24 Desembre, 2009 17:12

Ahir, a proposta del grup municipal del BLOC PER INCA (PSM-Alternativa), el plenari de l'ajuntament d'Inca va aprovar la següent moció a favor del PROJECTE HOME.

El passat mes de setembre foren trobats i decomissats al Poblat de Son Banya  un gran nombre de bens en diners i joies provinents del narcotràfic. Els mitjans de comunicació parlen d’uns 4.300.000 euros en efectiu,  8.000 dòlars i 7,5 kilograms de joies.

Es un fet que sens dubte posa de manifest, un altre cop,  la greu problemàtica que pateix la nostra societat i que ens ha de conduir, si més no, a reflexionar sobre la idoneïtat i la suficiència de les mesures, els recursos i les iniciatives que les diferents administracions duim a terme, tant en l’abordatge de la problemàtica, eradicació del narcotràfic, com sobretot en la prevenció del consum, tractament i reinserció social de persones amb problemàtiques de drogodependència.

Els bens decomissats a Son Banya estan tacats de la sang de moltes persones que hi ha deixat la vida, la seva joventut i sobretot de patiment de les seves famílies.  És per tant una qüestió de justícia, que precisament aquest ben siguin destinats integrament al tractament d’aquesta problemàtica al conjunt de les Illes Balears.

Projecte Home Balears, es una entitat de prestigi reconegut i amb una llarga trajectòria, que treballa en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de drogodependències.

Es per això que el ple de l’Ajuntament adopta els següents, ACORDS

PRIMER.- El Ple de l’Ajuntament d’Inca reconeix la tasca extraordinària que dur a terme Projecte Home a les Illes Balears.

SEGON.- El Ple de l’Ajuntament d’Inca sol·licita al Govern de l’Estat Espanyol que els bens decomissats a Son Banya siguin destinats íntegrament a l’entitat Projecte Home per a la prevenció, el tractament i la rehabilitació de drogodependències a les Illes Balears.

TERCER.- El Ple de l’Ajuntament d’Inca insta a tots els Ajuntaments de les Illes Balears  que s’adhereixin a la sol·licitud.

 

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

AMINAUTOU HAIDAR

antonirodriguez | 17 Desembre, 2009 17:41

AVUI MATI EL GRUP MUNICIPAL DEL BLOC PER INCA HA PRESENTAT ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ LA MOCIÓ QUE DURÀ AL PROPER PLENARI DE L'AJUNTMAENTD'INCA PER A LA SEVA APROVACIÓ DONANT SUPORT A L'ACTIVISTA AMINAUTOU HAIDAR. TAMBÉ HI EREN PRESENTS MEBRES DE LA PLATAFORMA MALLORQUINA DE SUPORT AL POBLE SAHARAUI. PER SI US INTERESSA, AQUÍ TENIU EL TEX QUE DEFENSAREM DIMECRES QUE VE. 

El grup municipal del BLOC PER iNCA (PSM-Alternativa) a l’Ajuntament d’Inca sotmet a la consideració del PLE la següent  

MOCIÓ

Aminatou Haidar, presidenta del Col·lectiu de Defensors Sahrauís dels Drets Humans, va ser interceptada per agents de seguretat marroquins a la seva arribada a l'aeroport d'El Aaiún el 13 de novembre de 2009 després d'haver passat un mes de viatge a l'estranger, durant el qual va rebre un prestigiós premi de drets humans als Estats Units.

Els agents es van fixar de forma especial en què a la targeta de desembarcament estigués indicat que el seu domicili està al Sàhara Occidental en lloc del "Sàhara marroquí".

Els agents es van endur a Aminatou Haidar apart i aquesta va ser interrogada per un grup d'uns 15 agents de la policia judicial i agents de seguretat en presència del Procurador General de la Corona d'El Aaiún. Li van preguntar sobre les seves creences polítiques i activitats en el camp dels drets humans. Unes hores més tard, mentre es trobava encara retinguda a l'aeroport, la van obligar a enfrontar-se a un parent i a altres persones sahrauís que van intentar dissuadir-la perquè deixés de lluitar per la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental, cosa que ella va refusar fer, després del que se li va demanar que firmés una declaració policial i se li va confiscar el passaport i altres documents d'identificació, emesos per les autoritats marroquines.

El matí següent, els agents li van dir que la posarien en llibertat si reconeixia públicament la sobirania marroquina sobre el Sàhara Occidental. Aminatou Haidar es va negar a fer-ho i hores més tard agents de seguretat la van pujar a un vol amb destí a Lanzarote, a les Illes Canàries, i la van expulsar del Sàhara Occidental.

Aminatou Haidar no ha sortit de l'aeroport des que va arribar a Lanzarote i porta des d'aleshores sol·licitant que se li permeti tornar a El Aaiún; el dia 15 de novembre va iniciar una vaga de fam com a forma de protesta per la seva expulsió forçosa. A la nit dorm en una ambulància proporcionada per Creu Roja i s'incrementen els motius de preocupació per la seva salut; donat que pateix anèmia i té una úlcera.

L'expulsió d'Aminatou Haidar, que va rebre el premi Robert F. Kennedy de Drets Humans el 2008, és l'última d'una sèrie de mesures adoptades per les autoritats marroquines contra els defensors sahrauís dels drets humans i les persones que lluiten per la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental.

Per tot això, el Ple adopta els següents ACORDS

1.- L’Ajuntament d’Inca insta al Govern espanyol a restituir la legalitat i facilitar la sortida immediata del país de Aminatou Haidar.

2.- L’Ajuntament d’Inca lamenta la forma de procedir de les autoritats espanyoles en aquest cas a causa de la situació en la qual es manté a l'activista sahraui, expulsada de El Aaiún (Sahara Occidental) per les autoritats del Marroc sense cap tipus de resolució judicial, romanent a l’Estat espanyol contra la seva voluntat.

3.- L’Ajuntament d’Inca condemna enèrgicament la conducta del Govern marroquí contra la respectada activista pels drets del poble sahrauí, que se suma a les recents detencions de set activistes el passat mes d'octubre i suposa una escalada de la política repressiva del Marroc sobre els activistes sahrauís.

4.- L’Ajuntament d’Inca insta al Govern espanyol a reclamar al Marroc el compliment de les resolucions de l'ONU respecte al dret d'autodeterminació del Sàhara Occidental.

5.- L’Ajuntament d’Inca expressa la seva solidaritat amb el poble sahrauí en la seva lluita per l'exercici del dret d'autodeterminació per a finalitzar amb el procés de descolonització i acabar amb l'ocupació marroquina.

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL BLOC PER INCA DEMANA UN CANVI DE FILOSOFIA EN EL COBRAMENT DE LES TAXES DEL FEMS DE LA CIUTAT

antonirodriguez | 15 Desembre, 2009 19:12

El grup municipal demana la gratuïtat de les mateixes per als centres escolars

Des del grup municipal del BLOC per Inca (PSM-Alternativa), hem presentat una sèrie d’al·legacions de cara a la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de recollida, conducció i tractament de fems o escombraries i que s’’haurà d’aprovar definitivament al proper plenari del mes de desembre.

Per part del grup nacionalista demanem que es canviï el sistema impostiu de les actuals taxes i se’n crei un de nou que cerqui unes taxes progressives en funció de la producció de residus. Unes taxes que han d’anar adreçades a penalitzar les produccions excessives de fems i que obliguin els grans productors a l’elaboració de plans de reducció i fer-ne un seguiment de les fites aconseguides a l’hora que es crei un servei de vigilància i d’assesorament de cara als productors. Un sistema  que tenguin en compte en tot moment l’esforç particular a favor del reciclatge, el triatge i compostatge  dels fems i escombraries.

De la mateixa manera el nostre grup ha demanat que de cara al cobrament d’aquestes  taxes i degut al seu carácter social sigui eliminat el cobrament als apartats 1, 10 i 1. 10. 02 contemplats com a escoles menjador i escoles.

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

SOBRE LA REFORMA DE LA PLAăA DEL BESTIAR

antonirodriguez | 13 Desembre, 2009 14:20

Avui s’han inaugurat les obres de reforma de la plaça del Bestiar, unes obres finançades amb el pla d’inversions estatal, conegut com a Pla E.

 

Aquesta reforma no ha estat exempta de polèmica ja que durant l’elaboració del primer projecte es va fer d’espatlles al parer de la gent i sols després de la pressió veïnal es va voler canviar un projecte. Un projecte que en un principi contemplava eliminar alguns dels trets més característiques de la plaça: es volia esbucar tota la marjada de pedra que enrevolta la plaça, llevar completament la porxada i tancar-la amb una barrera de ferro tot al voltants.

 

Sort que després d’una reunió amb els ciutadans d’Inca l’equip de govern va rectificar en part i avui s’ha pogut veure que el parer de la gent no anava desencaminat. El que ha quedat millor de la reforma ha estat els elements que ja hi havia: la paret, els arbres, el que queda de la porxada, l’abeurador i la caseta del pes situada al seu centre.

 

Retrets que des del nostre grup feim: que la farola central tal volta no sigui la més apropiada, que la zona de jocs infantil avui s’ha pogut comprovar que no te una sortida per a aigua suficient i ja es troba anegada, que el trespol encimentat, -mentre a qualsevol veïnat de la ciutat li exigeixen posar rajola si ha de fer la seva voravia ells es permeten, en contra de al normativa del mateix ajuntament, encimentar-ho tot-, no és el més adequat per a una plaça o que no s’ha posat llum exterior a la caseta del pes que és un indret utilitzat per a fer-hi algunes festes i que necessita un llum i endolls per a si és necessari tenir llum o posar algun tipus de musica.

 

Però això no és tot, a la darrera reunió de la Junta de Govern, es va aprovar modificar el pressupost inicial del cost de l’obra i amb les excuses del consens amb els veïnats s’ha augmentat el preu final. Però resulta que no acaba aquí la cosa. També a la mateixa reunió es va modificar el cost final de l’obra de Reis Catòlics amb més d’un 15 % del seu cost inicial. Es veu que això d’augmentar els preus de les obres a Inca un cop s’ha iniciat és un vici d’aquest equip de govern i que ens costa molt car a tots els ciutadans.

 

A partir d’ara és precís que es torni recupera l’espai per a la ciutadania i que el mercat dels diumenges torni al seu emplaçament primer: sota la porxada. Així els inquers i inqueres podrem tornar donar vida a una barriada com la de son Amonda.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

OBRES AL CARRER MURTA

antonirodriguez | 05 Desembre, 2009 18:32

Al passat plenari de l'ajuntament d'Inca com a portaveu del grup municipal del Bloc (PSM-Alternativa) vaig fer les següents preguntes a la majoria municipal en referència a les  obres del carrer Murta. És evident que els del PP i nosaltres en temes de patrimoni parlam idiomes diferents. En color negre la pregunta, en color vermell la resposta del PP. 

Ø    Qui era el regidor-coordinador del Pla E d’aquest carrer?

Resulta que no és una obra del Pla E. No hi havia regidor delegat del pla E per què, tot i que Rafel Torres ha dit en reiterades ocasions que si que ho era, ha estat una euivocació, els doblers per aquesta obra provenen de la Conselleria d’Habitatge i d’unes obres anomenades “Llei de Barris”. És una altre inversió que el govern balear ha fet a Inca.

Ø    És cert que els veïnats es varen posar en contacte amb l’ajuntament per a que els avisessin amb temps per treure els cotxes de les cotxeres abans que comencessin les obres i ho fessin impossible i no se’ls va dir res fins al mateix moment en que això succeïa?

Segurament és cert però ens va passar. No hi pensarem a avisar i demanem disculpes

Ø    On són les pedres que feien la voravia d’aquest carrer?

Al magatzem del Poligon, acaramullades i a l’espera de poder fer alguna cosa amb elles.

Ø    Per quin motiu l’ajuntament d’Inca pot botar-se la normativa i fer voravies de ciment i en canvi no deixa que els elements patrimonials com ara una voravia amb tota la història d’aquest carrer s’ha hagut d’eliminar.

Per què aquestes pedres són molt mal de manejar i a l’hora d’utilitzar-les per a les obres es fa molt mal manipular per poder passar els serveis per davall. S’ha de fer una gran solera que obliga a que les tuberies dels diversos serveis hagin d’anar molt per davall.

Ø    Es va consensuar el projecte amb els veïnats. Segur que el nyarro que els ha resultat seria molt millor amb un parer més divers que abracés alguna cosa més que la seva manera de fer les coses?

Si l’haguéssim intentat consensuar amb els veïns encara hi seriem i no haurien començat les obres. El que han de fer els veïnats és estar molt contents perquè aquest carrer és l’enveja de molts ciutadans d’Inca que voldrien que els seus carrers estassin tan be com ha quedat aquest. 

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent