Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

EL PSM-EN D’INCA LAMENTA QUE UN ANY MÉS L’AJUNTAMENT NO HAGI POSAT EN MARXA EL SERVEI DE BIBLIOPISCINA

antonirodriguez | 25 Agost, 2010 12:04

Els nacionalistes denuncien el tancament de la biblioteca municipal i del centre universitari els horabaixes d’estiu

Després de la nombrosa acceptació aquest estiu per part d’infants i pares de les instal·lacions de la piscina municipal al poliesportiu Mateu Canyelles, des del PSM-EN d’Inca es tornen a lamentar de la falta de sensibilitat cultural i educativa per part de l’equip de govern en tornar passar per alt l’ocasió d’implantar el servei de bibliopiscina per als usuaris de la piscina municipal.Antoni Rodríguez, com a portaveu municipal del Bloc per Inca manifesta “Al llarg d’aquest anys, malgrat la nostra insistència, l’àrea de cultura i educació s’ha mostrada insensible en tot moment a sumar la nostra ciutat al programa de “Bibliopiscines””.

Aquest programa, que es du a terme a diferents municipis de Mallorca,  amb gran èxit de participació ciutadana, consisteix en apropar la lectura tant de llibres per a infants com a de premsa diària, mitjançant el préstec, a les instal·lacions de la piscina.

El PSM manifesta que aquesta seria una manera d’aprofitar l’ocasió i treure el servei al carrer així com de donar a conèixer la biblioteca  en un àmbit diferent i fer afixi que usuaris no habituals del servei s’hi puguin acostar, incentivant, com ha demostrat l’experiència en altres localitats, la gent per què es familiaritzi amb els llibres i continuï la resta de l’any visitant i utilitzant uns serveis que a Inca.

Per altra banda, el portaveu nacionalista també es fa ressò del malestar manifestat per alguns usuaris de la biblioteca pel que fa a la reducció dels horaris ja que aquests és veuen minvats a la mínima expressió durant els mesos d’estiu a les instal·lacions bibliotecàries i del centre universitari que estan tancades l’horabaixa malgrat la necessitat que els nostres joves tenen d’utilitzar-les per a estudiar i preparar, en alguns casos, els exàmens de setembre.

Categoria: General. Comentaris: (13). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

DES DEL PSM D'INCA EXPRESSAM EL NOSTRE CONDOL I ENVIEM UNA CARTA AL BATLLE D'AGUILAR DE LA FRONTERA

antonirodriguez | 18 Agost, 2010 12:59

El PSM d'Inca es solidaritza amb Aguilar de la Frontera i la resta de municipis cordovesos que han patit greus inundacions.

Avui, des del PSM d'Inca ens hem volgut solidaritzar amb el poble d'Aguilar de la Frontera  i amb el seu Batlle per mor de les inundacions i les morts sofertes. Aqui teniu una còpia de la carta remesa. A més demanarem al batlle d'Inca que com a ajuntament faci el mateix.

D. Francisco Paniagua Molina

Alcalde-Presidente del Ilustre Ayuntamiento de Aguilar de la Frontera

Ilustrísimo señor,

Como bien sabe, son muchos los vínculos familiares y de amistad que unen Aguilar de la Frontera y el municipio mallorquín de Inca. Por esta razón, ni que decir tiene que las desgracias y los daños ocasionados por la riada que ha padecido vuestro municipio se han vivido con mucha preocupación en nuestro municipio.

Ante esta fatalidad, des de el PSM-Entesa Nacionalista d'Inca queremos expresarle nuestra  solidaridad con todos los ciudadanos de Aguilar de la Frontera, a la vez que nos podemos a su disposición por si fuera precisa nuestra colaboración.

De manera muy sentida, queremos expresarle nuestras condolencias por el lamentable fallecimiento de los dos vecinos de esta localidad que han perdido la vida en esta trágica catástrofe. Asimismo, le agradeceríamos que hiciera llegar nuestro pésame al resto del consistorio y, muy especialmente, a los familiares y amigos, a los que acompañamos en el sentimiento ante esta irreparable pérdida.

Les deseamos sinceramente que puedan sobreponerse a esta adversidad con la máxima celeridad. Reciba un afectuoso saludo.

Inca, 18 de agosto de 2010

Antoni Rodriguez i Mir

Portavoz del PSM-EN en el ayuntamiento de Inca

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

SOBRE EL FINANÇAMENT MUNICIPAL

antonirodriguez | 18 Agost, 2010 12:35

Que el finançament de les autonomies i dels municipis és una qüestió pendent és un tema claríssims de totes totes. Durant aquests darrers anys tant des del Senat, del Parlament de les Illes Balears, com de l’ajuntament d’Inca el PSM ha vingut reivindicant un millor finançament d’ambdues institucions i qui Hi pot posar remei no tan sols no ha fet res per a solucionar-ho sinó que hi ha posat nombroses traves. Moltes queixes per part dels dos partits, PSOE i PP, que ho podrien solucionar però al cap i a la fi cap solució definitiva. I ara venen les queixes d’un i de l’altre.

Avui mateix he pogut veure com PP i PSOE d'Inca es tiren els trastos pel mal finançament municipal que patim els inquers. Per desgràcia aquest és el tipus de finançament municipal i autonòmic pactat a Madrid pels seus dos partits. Una possible solució seria el règim econòmic que tenen a Navarra (Governada per un partit proper al PP) o al País Basc (Govern PSOE-PP): EL CONCERT ECONOMIC, que consisteix en que la Comunitat Autònoma recapta els diners i després dóna a l'Estat una part d'aquests prèviament pactada.

Així ens van les coses a Inca i a les Balears, econòmicament parlant i així ens va a nosaltres amb aquest pacte dels dos partit centralistes a l’Estat. Em costa entendre la demanda de dimissió del batlle Rafel Torres per part del PSOE, però també em costa entendre la queixa del vicepresident del PP de les Illes Balears Rafel Torres vers un sistema financer al qual el seu partit dóna suport.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

El PSM critica que l'Ajuntament d'Inca faci retallades en matèria educativa

antonirodriguez | 05 Agost, 2010 07:51

Els nacionalistes consideren que aquesta actuació resta credibilitat a les protestes de l'equip de govern municipal davant la conselleria d'Educació

El PSM critica que l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca hagi retallat actuacions en matèria educativa. En concret, els nacionalistes lamenten que hagin desaparegut les ajudes municipals als universitaris inquers que participen en el programa Socrates-Erasmus, que promou la mobilitat d'estudiants perquè estudiïn en altres universitats europees .

Antoni Rodríguez, vicesecretari general del PSM d'Inca i portaveu municipal del Bloc, explica que "els darrers anys, alguns ajuntaments de Mallorca (Palma, Calvià, Inca, Manacor o Alcúdia) han ofert ajudes als estudiants de la UIB del seu municipi que participen en el programa Socrates-Erasmus. L'any 2006, l'ajuntament d'Inca va signar un conveni amb la UIB en el qual es comprometia a crear un programa d'ajudes per als universitaris empadronats en el municipi. En tots aquests anys, la partida pressupostària destinada a aquesta ajuda no ha incrementat gens, però l'han mantenguda. Enguany l'han eliminat completament". 

El portaveu nacionalista critica aquesta actuació unilateral de l'equip de govern municipal "quan, precisament, existeix un consens entre tots els grups polítics de l'ajuntament d'Inca per tal de no retallar el pressupost de les partides de sanitat, serveis socials o educació". En aquest sentit, Antoni Rodríguez lamenta que l'equip de govern municipal hagi trencat el consens entre les forces municipals i deixi de considerar l'educació com una àrea d'actuació prioritària.

Així mateix, els nacionalistes consideren que l'actuació de l'equip de govern de l'ajuntament d'Inca resta credibilitat a les seves protestes davant la conselleria d'Educació. Antoni Rodríguez recorda que "fa unes setmanes, la regidora d'Educació, Maria Payeras, i el portaveu de l'equip de govern, Felip Jerez, es mostraven preocupats per les retallades que la conselleria d'Educació preveia aplicar a Inca. Mentre criticaven l'actuació de la conselleria, ells actuaven de la mateixa manera. És evident que aquesta manera de procedir resta molta credibilitat a les seves paraules".

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent