Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

ESCOLETA TONINAINA, UN ALTRE NEGOCI FORADAT PER A INCA

antonirodriguez | 28 Gener, 2011 17:09

Avui l’equip de govern del PP d’Inca avui ens ha duit a plenari la decisió de prorrogar el contracte de permuta d’adquisició de l’edifici de l’escoleta Toninaina.

El que des de l’equip de govern del PP d’Inca varen vendre en el seu moment com una permuta molt avantatjosa per a la nostra ciutat, un solar valorat per 632 mil € al polígon a canvi de l’edifici de l’escoleta, resulta que esta sent un forat on cada mes hi cauen uns bons diners que paguem tots els ciutadans d’Inca.

Des del PSM ens demanem si no hauria estat molt millor en lloc de dedicar els més de 2’6 milions d’€ que han destinat a la remodelació de l’escoleta ha adquirir primer el local i no haver de veure com cada mes que passa l’ajuntament ha d’afegir 1500 € de lloguer a la sagnia econòmica que pateix?

Per no parlar dels 613 mil € que pagarem d’extres durant la realització de la remodelació. Just amb el cost d’aquests extres s’hauria pogut pagar el solar, i ara ja duim més de 100 mil € malaguanyats en pagar el lloguer dels darrers 5 anys per un edifici que és municipal, per culpa del que havia de ser sense cap dubte “la millor permuta per a la ciutat” i en canvi ja ho veuen, abonam cada mes 1500 € i el que es pitjor, no preveuen que aquest s’acabi fins al juny del 2013.

Des del PSM ens demanem si no hauria estat molt millor continuar les obres previstes per l’escoleta al quarter General Luque on pensaven dur-la-hi i que tornaren a rere després d’haver-hi fet una forta inversió de remodelació de l‘edifici?

Una escoleta que a dia d’avui ens ha costat prop de 3’4 milions d’€ més el que anirem pagant de lloguer d’aquí a que es realitzi el polígon industrial.

Sincerament, aquest no és un bon acord pels ciutadans d’Inca.

Els números són clars:

Preu solar escoleta

632.521

Lloguer per pagar 2005/2007

32.433,84

Lloguer per pagar 2007/2011

68.856’56

Preu a dia d’avui

733.811’40

  
Lloguer per pagar de 2011/ a juny de 2013

44.501

  
Obres ampliació escoleta

2.041.000

Extres obres ampliació escoleta

615.521’50

Preu total Escoleta Toninaina a dia d’avui

3.388.332’90

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PSM creu que el "cas claveguera" i el "cas fems" d'Inca comparteixen modus operandi

antonirodriguez | 20 Gener, 2011 14:28

Els nacionalistes aportaran a fiscalia la documentació del cas d'Inca per si es considera que hi ha relació entre els dos casos

El PSM d'Inca creu que la presumpta trama de corrupció relacionada amb la gestió de la recollida de residus de Mallorca que actualment investiga la policia i la fiscalia anticorrupció, coneguda com a "cas claveguera", comparteix modus operandi amb el "cas fems" d'Inca, que provocà una comissió d'investigació municipal davant la sospita que la concessionària del servei cobrava a l'Ajuntament d'Inca el fems que recollia a d'altres municipis.

Antoni Rodríguez, portaveu del PSM a l'Ajuntament d'Inca, explica que "quan llegírem a la premsa alguns dels detalls de l'entramat que s'investiga en el "cas claveguera" tot d'una els relacionàrem amb la manera d'actuar en el "cas fems" d'Inca. És per això que hem considerat adient aportar a fiscalia tota la documentació del cas per si aquesta pot clarificar alguna cosa o pot donar més informació sobre el cas investigat".

Respecte al "cas fems" d'Inca, el portaveu nacionalista recorda que "des del PSM, constatàrem que, des de finals de 2004, l'Ajuntament d'Inca pagava un excés per la recollida de fems i sospitàrem que alguna cosa irregular devia passar. Per aquest motiu, demanarem al plenari de l'ajuntament que constituís una comissió d'investigació, que va presidir Francesca Vives, aleshores portaveu del grup municipal del PSM".

El portaveu del PSM posa de manifest que "les conclusions de la comissió d'investigació foren clares: la concessionària del servei imputava i cobrava al municipi d'Inca tones de fems que recollia a la mancomunitat del Pla, a qui cobrava pel servei prestat però no en funció del tonatge recollit, com succeïa a Inca". En aquest sentit, Antoni Rodríguez explica que "durant 15 dies, la presidenta de la comissió d'investigació i un policia municipal feren el seguiment de la recollida a rústic dels fems i aixecaren acta de les tones recollides. Es contrastà amb el tonatge facturat al municipi a les plantes de transferència de Tirme. I es prengué declaració a uns dels xofers qui confirmà els fets investigats".

Ja aleshores, el PSM lamentà l'actitud del PP, i especialment la del seu representant a la comissió d'investigació, l'actual batle Rafel Torres, qui, en comptes de preocupar-se pels interessos del municipi, semblava més ocupat en mantenir informada l'empresa dels detalls de la investigació. Amb tot, i malgrat que no volgueren sancionar l'empresa, la majoria municipal del PP substituí per una altra l'empresa concessionària i canvià el sistema de cobrament, deixant de pagar per tona recollida.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent