Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

AMB ELS EXTRAJUDICIALS EL REGIDOR D'HISENDA D'INCA ENS AMAGA LES CARTES, DU ASSOS DINS LA MANIGA I FA TRAMPES.

antonirodriguez | 26 Febrer, 2011 17:21

Un milió d’euros per a pagar factures extrajudicials  i 8 milions acumulats durant els darrers 5 anys donen una idea molt clara de la falta de control econòmic que ha patit i pateix l'ajuntament d'Inca, o el que és més greu, una manca de control absolut sobre els diners que es recapten dels impostos dels ciutadans d’Inca per part d’aquest equip de govern.

Una manera claríssima d’una voluntat d’enganar a la gent, una manera molt clara de menystenir la labor de control sobre el govern als partits de l’oposició.

L’any passat ens dugueren els extrajudicials d’una manera fraccionada, es a dir en dues tongades, i durant la presentació de la primera, ara fa més o menys un any ens volgueren fer creure que la quantitat havia descendit en referència a l’any anterior. Ja ho diuen que s’agafa més aviat un mentider que un coix i no els quedà més remei que tornar-ne presentar una segona tongada la suma de les quals era tan alta com la de l'any anterior contradient la seva teoria sobre el control de la despesa.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MEMORIAL ANTONI MATEU, omplir amb la nostra veu i rompre el silenci.

antonirodriguez | 24 Febrer, 2011 19:43

La matinada del 24 de febrer de 1937, Antoni Mateu (batle d'Inca), Emili Darder (batle de Palma), Antoni Maria Ques (polític i empresari) i Alexandre Jaume (diputat i regidor de Palma) varen ser afusellats al cementeri de Palma pels militars feixistes.

Aquests afusellaments varen ésser concebuts pels colpistes com a un càstig exemplar contra el republicanisme mallorquí i va representar la decapitació de l'avantguarda intel·lectual i ideològica del país.

Des de fa uns anys, el 24 de febrer ha esdevingut una data especial per al record d'aquests màrtirs que foren assassinats per defensar la democràcia, la llibertat i l'estat de dret, i també per a la reivindicació dels més de 3.000 morts i desapareguts durant la repressió franquista.

El PSM d'Inca també ha sumat la seva veu a la totes aquelles entitats i ciutadans que reivindiquen el llegat democràtic i els valors republicans d'aquests insignes personatges, i reclamen la reparació de tots els danys causats pel cop militar i per la dictadura franquista.

La nostra agrupació ja fa set anys que organitza el “MEMORIAL ANTONI MATEU”, uns actes senzills i emotius amb els quals volem recordar i retre un més que merescut homenatge a totes aquelles persones que perderen la vida o foren perseguides per defensar els ideals de democràcia i un model de societat lliure, de la qual ens volen sentir dignes hereus.

Enguany, ens hem volgut acostar a aquest monument erigit en memòria de les víctimes del feixisme i la intolerància per tres raons molt simples:

- la primera, perquè fou precisament el grup municipal del PSM qui sol·licità a l'Ajuntament d'Inca que col·locàs un monument en record de les víctimes del cop militar i el franquisme, i volem que aquest monument esdevengui l'homenatge del poble d'Inca als defensors de la democràcia. 

- la segona, perquè apreciam la sensibilitat i la qualitat artística de l'autor d'aquesta escultura, Antoni Garreta, qui ha sabut plasmar en la seva obra anomenada “Silenci” el dolor de la mort, el patiment del represaliats, l'esperança d'un nou dia.

-I, finalment, perquè hem volgut fer aquest acte al carrer (desafiant el mal temps, si calia), perquè volíem omplir amb la nostra veu aquesta plaça i rompre el silenci. Que la nostra presència sigui la veu de tots aquells que hagueren de guardar un silenci forçós perquè els botxins els varen arrabassat la vida, les propietats, la paraula, l'esperança.

Recordam a Antoni Mateu, qui fou batle d'Inca, i a aquells inquers que foren assassinats impunement a una treta de la presó, com el germà d'Antoni Mateu, Bernat Mateu Ferrer. Els germans Antoni, Emili i Josep Sancho Forges i els també desapareguts, Ramón Rodríguez Quiroga y Antonio Rubio Aragón.

Als qui foren assassinats en una treta de can Mir, com el socialista Andreu París Martorell i els membres de la CNT i La Justícia Adolfo Quesada Ripoll, Antoni Bestard, Antoni Fe, Miquel Maimó i Rafel Llompart. O aquells que foren afusellats al cementeri d'Inca, com Llorenç Beltrán, Gabriel Buades Pons i el mancorí Jordi Sampol Riera. O el soldat Rafael Fiol Seguí, afusellat a Illetes.

A tots ells, a totes les persones que foren assassinades o represaliades per defensar la democràcia i la llibertat, com ara Pere Pau Capó, el darrer batlle republicà dInca, els retem avui homenatge i exigim que se repari el dolor causat. D'altra manera, no podem dir amb plenitud que som una societat orgullosament democràtica.

De la mateixa manera, divendres presentarem al Ple d'Inca una moció en la qual instam l'Ajuntament d’Inca a sol·licitar a l’Estat espanyol que declari nul·les de ple dret les sentències dels tribunals repressius de Franco. Ja és ben hora que totes aquestes sentències siguin anul·lades i que les víctimes del franquisme siguin rehabilitades i declarades formalment innocents.

Per acabar, volem manifestar que és necessari investigar els crims del franquisme per completar la transició a la democràcia amb una adequada aplicació dels principis, internacionalment reconeguts, de veritat, justícia i reparació. I que, com a demòcrates, rebutjam fermament als intents d’impedir i criminalitzar les investigacions dels crims de la guerra civil espanyola i de la dictadura franquista.

Reclamam memòria i honor per als defensors de la democràcia.

Visca Mallorca!

Visca la democràcia i la llibertat!Visca la república!

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Des del PSM demanem a l'Ajuntament d'Inca que vetlli pel manteniment en bon estat de les voravies i pel correcte tancament de solars

antonirodriguez | 08 Febrer, 2011 18:18

 

Posam com exemple els desperfectes de carrers com ara Consell, Velazquez o Joan Miró

Des del PSM demanem a l'Ajuntament d'Inca que vetlli pel manteniment en bon estat de les voravies i pel correcte tancament dels solars urbans. En aquest sentit, pensem que una voravia en mal estat dificulta enormement la mobilitat de les persones, especialment d'aquelles que tenen mobilitat reduïda o algun tipus de limitació, i poden provocar caigudes i accidents.

Per altra banda, els solars bruts i sense tancar poden esdevenir un focus de rates o un abocador de fems incontrolat, la qual cosa suposa un perill per a la salut pública, sobretot per als infants.

Basta fer una volta per la nostra ciutat i ens trobem amb exemples com ara l’estat en que es troba el carrer Consell. Hi ha trams d'aquest carrer de la barriada de Crist Rei on s'ha aixecat part de l'enrajolat, la qual cosa, pot provocar caigudes dels vianants, més si tenim en compte que hi manquen una sèrie de fanals de l'enllumenat públic. A més, la manca dels fanals fa que els cables dels mateixos quedin a la intempèrie i els fa propensos a ser manipulats i ser causa d'accidents.

En aquest mateix carrer, hi ha un solar sense tancar on s'acumula la brutor i alguns veïnats ja s'han queixat a l'Ajuntament d'aquesta situació i de l'existència de rates a la zona. A més, el carrer resta pendent de finalització i s'han col·locat unes barreres per impedir el pas el que suposa un perill per als veïnats un perill per la seva inestabilitat i manca de fiabilitat.

Però aquest no és un cas aïllat: cal tenir presents les reiterades queixes dels veïnats de son Amonda en referència a les voravies del carrer Velázquez o del Carrer Joan Miró, davant l’IES Pau Casesnoves.

Es per això mateix que instam l'equip de govern a prendre les accions oportunes i recordam que el Pla General d'Urbanisme estableix que els solars urbans s'han de mantenir nets i en estat decorós, i tancats amb material de picapedreratge. Per altra banda, tant el PGOU com l'Ordenança d'Accessibilitat, posen de manifest l'obligació de mantenir en bon estat les voravies i l'eliminació de qualsevol barrera que impedeixi la mobilitat i l'accessibilitat de les persones.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent