Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

PARAULES PER A UNA INVESTIDURA

antonirodriguez | 12 Juny, 2011 19:19

Primer de tot vull donar l’enhorabona a la ciutadania per haver-se manifestat a les urnes el passat dia 22 de maig.

El Resultat d’aquest procés electoral és el motiu pel qual avui ens trobem aquí, en aquesta reunió de representats municipals fruit de les eleccions a Inca. Un procés al final del qual ha donat de nou la majoria al Partit Popular d’Inca.

Pensi però senyor Rafel Torres que la seva majoria és la majoria fruit d’un procés electoral però sobretot fruit d’una llei que premia als partits més votats.

Pensi durant aquests 4 anys que tenim per davant que de cada 10 inquers que votaren les opcions que son presents a la Sala 4 escolliren la seva opció. Les altres 6 es troben assegudes al banc de l’oposició.

Pensi també que actualment hi ha gent al carrer que demana més democràcia i que és la nostra obligació, la del govern municipal i la de l’oposició és no decebre’ls.

Des del grup municipal del PSM-IV li demanem per això que governi amb la gent i no d’esquena a ella. Que escolti els ciutadans, les seves preferències i les consensuï i les posi en pràctica.

En aquesta legislatura que ara anem a iniciar vostès com equip de govern ho tenen tot per aconseguir-ho tot. Tenen el Govern, tenen el Consell i tenen l’ajuntament. Ara no hi podrà haver més excuses per no tirar endavant amb el seu programa. Nosaltres els seguirem d’aprop i li recordarem allò que va prometre durant les eleccions.

Aquesta pot ser la legislatura del Teatre Principal, de la Ronda Nord, d’una zona d’oci, o de la reforma de la gran Via, de la neteja i el manteniment de la ciutat, però sobretot ha de ser la legislatura de les persones: de l’educació, de la cultura i del benestar social (cal, per exemple, un pressupost adequat per tal de reduir les llargues llistes d’espera actuals).

Al nostre entendre els seus objectius immediats haurien de passar per exercir un major control sobre la despesa municipal, imposar transparència, eficàcia, honestedat i informació objectiva, així com millorar el dèficit econòmic amb major austeritat.

Els ciutadans d’Inca no ens poden permetre tenir una ciutat endeutada com la que tenim, no podem permetre que es gastin la milionada en despeses extrajudicials que s’han gastat aquests darrers anys, no podem permetre que les empreses que treballen amb l’ajuntament cobrin a un any vista o que algunes associacions hagin d’esperar fins a tres anys per a cobrar la subvenció promesa.

Tot això crea una gran desconfiança a l’economia inquera. Ha arribat l’hora de ser rigorosos i posar remei a la situació insostenible.

És cert que la crisi econòmica i financera afecta totes les institucions. També es cert que hi ha hagut al nostre parer una molt mala administració municipal, responsabilitat exclusiva del PP d’Inca, però també és cert, i així ho reconeixem, que hi ha un mal finançament municipal culpa dels diferents Governs de l'Estat, tant quan ha governat el PP com ara que governa el PSOE.

Els municipis, com a entitat política més propera al ciutadà, necessiten un canvi en el finançament municipal. Madrid ha de reinvertir a les Illes els impostos que ens cobra. Des del PSM-IV exigirem on calgui un canvi en el finançament municipal per a obtenir el màxim de recursos per donar bons serveis sense augmentar pressió fiscal.

Allò que més ens ha de preocupar com ajuntament, a nosaltres des de l’oposició i a vostès des del govern, és la situació econòmica de la gent i sobretot de la gent que es troba en atur i és per això més que necessari el compromís de la majoria de cercar els recursos econòmics per a la reactivació de la ciutat.

 Cal un ajuntament que estigui al servei de tots. I que faci que Inca recuperi el seu protagonisme. Hem de ser altre vegada un referent per a tota la comarca des d’un punt de vista social, comercial, educatiu i cultural.

 Des del PSM-IV li demanem una gestió eficient, honesta i transparent. Una gestió que tengui en compte l’opinió i les demandes de tots els ciutadans.

 Pensi que la democràcia és alguna cosa més que votar cada 4 anys. La gent del moviment social 15M i que des de fa setmanes acampa davant la Sala ens ho recorda cada dia i així ho hem de tenir present.

 

Si ho fa així, cercant el consens, imposant transparència, eficàcia, honestedat i informació objectiva, trobarà la col·laboració del grup municipal del PSM-IV És la nostra manera de ser i és la nostra manera d’entendre la política.

 Als nostres votants els prometem que treballarem fent una oposició ferma, rigorosa i compromesa amb els nostres ciutadans i amb el nostre programa, aquell amb el qual ens hem presentat a les eleccions i per al qual ens han dipositat la seva confiança.

 Aquest és el nostre compromís amb Inca. Aquest és el compromís de la nostra coalició per als propers 4 anys.

Gràcies per tot.

 

SENSE RENUNCIAR AL DRET A DECIDIR DEL NOSTRE POBLE.

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari