Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

L’ajuntament d’Inca es nega a implantar un sistema de bono-taxi per als més necessitats

antonirodriguez | 29 Juliol, 2011 16:45

Avui a l’ajuntament d’Inca hem tingut el primer ple ordinari d’aquesta legislatura. Un dels punts que ens han duit a votació ha estat la imposició de taxímetres i les conseqüents tarifes per tal d’adaptar-se a la llei que pretén ordenar el sector. Fins ara els taxis d’Inca cobraven per carrera feta dins la nostra ciutat un total de 5 euros. A partir de gener de 2012, un cop s’hagi aprovat definitivament aquesta normativa es pagarà segons la tarifa estipulada.

Entenem aquest canvi com a una mesura que ve imposada per una llei i sobre els preus podem també entendre que siguin fruit del consens entre l’ajuntament i el sector, ara bé, des del grup PSM-IV avui hem volgut tornar fer una aportació en positiu i hem volgut afegir un suggeriment per què es tengui en compte a l’hora de la redacció final de l’ordenança.

Donat que l’experiment posant en pràctica per l’equip de govern del PP en anteriors legislatures sobre el funcionament d’un servei de bus urbà va ser un fracàs, voldríem que es tingues en compte la possibilitat de que l’ajuntament subvencionés el servei públic de taxi per a certs serveis, com ara els viatges a les persones amb discapacitat o als majors d’edat, amb una tarifa reduïda a través d’un servei de bono-taxi, que funciona com els abonaments de 10 viatges o setmanals o mensuals del tren, metro i bus, en el qual qui compri aquest abonament podrà disposar d’uns certs descomptes en el transport.

 

Algunes ciutats compten amb aquest programa de “Bono-Taxi” per a persones amb discapacitats. És un programa que es posa a disposició de les persones afectades amb greus dificultats de mobilitat i amb baixos ingressos que per aquesta raó no poden fer us de manera general del transport públic. Unes ajudes econòmiques de caràcter individual que afavoreixen el desplaçament dins la ciutat a través del servei públic de taxi, i que no poden desplaçar-se amb altre mitjà públic, com ara metro o bus, ni poden conduir, en el cas d’algunes grans ciutats i en al cas d’Inca en concret hem de tenir molt en compte que no existeix cap altre tipus de transport públic.

Per això mateix ens ha estranyat molt la resposta del regidor d’Hisenda que s’ha negat a subvencionar aquest servei per falta de liquidesa de les arques municipals. Precisament és en moments difícils com els actuals en que l’administració pública ha de vetllar pels seus ciutadans més desvalguts, majors i minusvàlids, a més d’ajudar de manera indirecta també al sector del taxi local que també està passant per una situació econòmica molt difícil. El que és cert és que a partir d’ara tindrem un mes per a presentar al·legacions i les presentarem.

Sempre ens quedarà una esperança, ja que aquesta és una manera habitual d’actuar de la majoria del PP, que  no accepta en principi les propostes positives de l’oposició i al cap d’una temporada presenten aquestes propostes com si fossin seves. Ja ha ocorregut en altres ocasions en què des de l’oposició s’han presentat propostes en positiu. En principi ells si han negat i al cap d’un temps ho han presentat com si la idea fos seva. Esperem que per bé dels usuaris ho tornin fer en aquesta ocasió si es que després d’haver presentat les al·legacions continuen negant-se a donar-nos la raó.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari