Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Sobre la modificació pel PP de la Llei de Funció Pública i la Llei de Normalització Lingüística.

antonirodriguez | 27 Gener, 2012 20:17

La modificació propugnada pel PP de la Llei de Funció Pública cerca buidar de contingut la Llei de Normalització Lingüística i deixa de considerar necessari el català per accedir a l'administració.

Des del PSM-IV defensem el manteniment del català com a requisit per a garantir la igualtat de drets i la igualtat jurídica entre les dues llengües oficials de les Balears.

El termini d'al·legacions va acabar dia 14 però com que l'avantprojecte de llei encara no ha entrat al Parlament, l'ajuntament es pot pronunciar igualment encara que sigui fora de termini La proposta que els hem presentat i que hem negociat fins al darrer moment es pot adreçar als grups parlamentaris perquè ho tenguin en compte a l'hora de presentar esmenes.

Després de valorar el que pretén el seu partit queda molt clar que amb aquesta modificació el PP només cerca posar per davant els interessos de partit als interessos del País.

Des del PSM-IV  afirmem que amb la modificació que propugna el sector més reaccionari del PP no està complint cap promesa electoral. Basta recordar quan al Sr Bauza se li escapà públicament que modificaria la Llei de Normalització i davant la reacció de la societat civil rectificà tot d'una i després va dir que el que ell havia volgut dir era que volia modificar el Decret de mínims.

La camarilla del Consolat de Mar ha manat tancar files però per sort hi ha gent dins el seu partit que tenen clar que Mallorca, que els balears i la seva llengua, han de prevaldre per damunt dels interessos partidistes.

Els hem convidat a negociar i hem intentat arribar a un acord fins al darrer moment. Sols les pressions de Ciutat sobre vostè i sobre gent de la seva agrupació impediran que avui arribem a l’acord que el país necessita. No serà perquè no ho haguem intentat i encara esper per part seva, per part de l’equip municipal, un exercici de responsabilitat envers el país, que NO posin per davant els interessos d’una part del partit als interessos del País.

Trob que el batlle ha estat feble davant Palma i en canvi al final de la negociació amb l’oposició d’Inca per treure endavant un document comú ha presentat uns arguments difícils de creure per qualsevol. De moment ha estat molt bo de convèncer per part dels que promouen els canvis a la llei. Però encara hi som a temps. Vostè té la possibilitat de desmarcar-se, com en altres ocasions ho va fer el Sr. Pere Rotger, dels manaments de la Camarilla del Consolat de Mar i demanar com a vicepresident del partit Popular que l’escoltin. Pot demostrar que com a mínim té criteri i que no es deixa acovardir per les pressions de la dreta més reaccionaris del seu partit instal·lada a l’entorn del Consolat de Mar, que per davant són els interessos d’Inca, de Mallorca, de les Illes Balears assolits ara fa 25 anys quan es va arribat a un acord entre tots els partits per treure endavant la Llei de Normalització Lingüística.

Davant les afirmacions d'algun càrrec popular sobre que aquestes modificacions no tenen un gran calat jo els proposo una cosa: on diu Català que hi posin castellà també i ja veurem que passa, on demanen l'excepció del català que hi posin també l’exempció del castellà, que qualsevol persona per fer feina a les Illes pugui venir sense conèixer gens qualsevulla de les dues llengües oficials. Evidentment molts dels que avui protesten pel tema del català no entendrien de cap manera que un metge els atengués només en romanès, en polonès, o per que no, en xinès. Ho trobaran un disbarat i evidentment pensaran que s’ha de conèixer la llengua del país. Efectivament, la llengua del país per poder atendre millor a la gent que hi viu.

Perquè la llengua, Srs. del PP, no és que sigui un pilar fonamental pel que fa a la nostra cultura i al nostre país. La llengua és el PILAR  d’aquest país. La paret mestre de la casa comuna i ara vostès entren amb un buldòzer per tomar-la, per convertir-la en una llengua de segona fins assolir el seu extermini.

El PP està jugant amb foc. Està prenent l’actitud d’un piròman que juga i es diverteix amb un misto i un bidó de benzina dins la biblioteca d’Alexandria, una biblioteca meravellosa formada per obres de Ramon Llull, Ausiàs March, Costa i Llobera, Alcover, Josep Mª Llompart o el pare Colom, fill adoptiu de la nostra ciutat. I tantíssims d’altres representants d’una llengua i d’un país que són les nostres Illes. I jo em deman si entre tots vostès no hi haurà una persona bona disposada a fer una passa endavant. I jo em deman si tots podran dormir igual de bé quan al Parlament Balear, gràcies a una majoria conjuntural, el seu partit trenqui un consens de 25 anys d’una llei que es va treure endavant  precisament en temps del President Canyelles el qual no fa gaire afirmava per la premsa (DM. 17/01/2012) “Una batalla de llengua és el que menys necessitem” i per altra banda també deia “En un partit les decisions unipersonals sempre són “Fotudes”. Hi ha temes que requereixen diàleg intern” I es aquí quan em deman si la camarilla que rodeja el president al Consolat de Mar els ha demanat parer, a vostè Sr. Torres que és vicepresident del seu partit? O a vostès militants del PP que diuen que són regionalistes.

Estimin el seu país per alguna cosa més que per a fer-hi negoci, demostrin amb fets i no amb paraules el seu “regionalisme”. Demostrin que estimen aquesta llengua que ja parlaven els nostres avantpassats des de fa més de 700 anys. Li diguin com vulguin però l’estimin, no la maltractin com aquell marit gelòs que per què la dona no el deixi prefereix acabar amb ella.

Sembla que ara no hi ha doblers per a carregar-se el territori, per fer polítiques desenvolupistes d’agressió al territori i per això alguns al consolar de Mar han decidit carregar-se el País. Vostès en seran còmplices. De continuar per aquest camí ens trobarem que allò que semblava impossible es faci realitat i resulti que el sr. Bauzà encara faci bo al sr. Matas.

Pensin que el que el seu partit farà ara és a obrir la caixa dels trons, la caixa de Pandora i un cop iniciat el camí de trencar el consens social entorn a la llei farà molt mal tornar a rere. Pensi que d’aquí 3 anys i tornarà haver eleccions i per al partit que jo represento serà com a mínim condició sine-quanon tornar a l’estat actual pel que fa a la llengua i he dit com a mínim perquè qui ens impedirà, un cop trencat el consens per la seva part de fa 25 anys, reclamar més en matèria lingüística? Res més Sr. Batlle. Sols demanar-los que votin  pel país.

Un cop finalitzada la votació i a la vista del seu resultat permeti’m Sr. Batlle unes paraules. Fa més de 10 anys que som representant del meu partit a l’ajuntament d’Inca. Durant aquest període n’hem viscudes de molts diferents colors però en tot moment hem anat capejant el temporal tant vostès, al poder, com nosaltres, a l’oposició,  però cap situació comparable a la d’avui i la d’aquests darrers dies pel que fa a un tema tan capital. Avui Sr. Batlle el Partit Popular ha traspassat una línia vermella que mai hauria d’haver trencat.  Per primera vegada estic empegueït. Empegueït de formar part d’aquest consistori i sols el sentit institucional ha fet que no abandonés la sala. Moltes gràcies per l’atenció.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari