Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

Sobre les ajudes per a la reutilitzaciˇ dels llibres de text

antonirodriguez | 09 Setembre, 2012 18:53

Pel que fa a la moció del grup municipal PSIB-PSOE relativa a les ajudes per a la reutilització dels llibres de text, al nostre parer les darreres accions en matèria educativa del PP tant a nivell Estatal com de les Illes Balear estan resultant nefastes en molts sentits i també per a l’economia familiar. El PP s’està fent responsable d’un greu atac a la igualtat d’oportunitats de les famílies i podem afirmar que aquests dos governs conservadors tornen a boicotejar el projecte de vida de moltes famílies just en un moment en que tots els indicadors pronostiquen que aquesta tardor i hivern els efectes de la crisi seran encara més dolorosos.

 

La recent reducció de les ajudes a les famílies més necessitades per a la compra de llibres de text que passen de fins a 100 euros per alumne del curs 2011-12 als 14 euros per alumne del curs 2012-13, reducció que fa pràcticament inviable el programa. O la pujada de l’IVA pel que fa al material escolar que passa d’un 4% a un 21% i que ens permet afirmar que la política educativa del PP és una estocada a les economies familiars dels ciutadans d’Inca i al grup municipal del PSM-IV ens sembla una molt bona proposta la que se’ns presenta en aquesta moció on es demana que es garanteixin les ajudes municipals per la compra de llibres de text per les llars amb menys recursos.

 

És cert que tal volta aquesta no sigui una competència municipal però volem recordar que hi ha altres municipis que ho han dut a terme fins ara i precisament en podem anomenar dos del seu mateix color polític: Calvià i Palma. Pot ser, deia, que aquesta no sigui una competència que pertoqui al municipi però també és cert que l’equip municipal té llibertat de destinar el pressupost a allò que li sembli més necessari per a la nostra ciutadania i en els moments que ens trobem, de fort recés econòmic, de falta de treball d’una pressió fiscal com mai s’havia dut a terme, des del PSM-IV pensem que seria bo que l’equip de govern de la nostra ciutat es banyés en un tema tan important com el que estem tractant.

 

L’educació pública hauria de rebre una atenció prioritària perquè és una de les principals eines de cohesió social, de lluita contra l’exclusió i una gran recepta per combatre la crisi.

Podem afirmar que les dades econòmiques de principi de curs per a les famílies d’Inca són un greu atac contra la seva economia: La Conselleria d’Educació elimina les beques de menjador. L’aportació de la Conselleria d’Educació  al fons de llibres passa de 100 euros a 14 per família. Una reducció del 86%. L’IVA del material escolar puja del 4% al 21%  

I mentre el Govern del PP diu que no hi ha més doblers per a l’educació, en particular per als sectors més empobrits de la nostra societat i en general per a  l’educació pública, ha aprovat destinar 2 milions d’euros a la construcció d’un “bulevard” del Palau de Congressos. Amb això queda clar que tenen doblers pel que volen.

 És per això que des del PSM-IV pensem que des de l’ajuntament cal fer un esforç i dedicar una partida per a reactivar les ajudes per a la reutilització dels llibres de text per tal de complementar l’ajuda establerta pel Govern Balear del curs actual. I és per això que tot i que el batlle hagi votat en contra de la moció des del nostre grup municipal hem demanat una reunió de la junta de portaveus per intentar trobar una solució que permeti amb la continuació del programa.  

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari