Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

PLENARI DE L'AJUNTAMENT D'INCA NOVEMBRE 08

antonirodriguez | 29 Novembre, 2008 18:34

Ahir vàrem tenir plenari. Dels 12 punts que debaterem, entre les 11 i les 17 hores, 5 varen ser a proposta nostra, dels regidors del BLOC per Inca (PSM-Alternativa). Veurem si aquesta feneria es tradueix en qualque cosa.

Parlàrem de la carretera Inca-Selva (aprovada per unanimitat), de la despenalització de les injúries a la corona espanyola (PP i PSOE: en contra, Independents: abstenció), de la cogestió aeroportuària(aprovada per unanimitat), de les cases de Son Bordils (retirada) o sobre el Pati de Ponent (moció conjunta entre el BLOC i el PSOE.) (amb el vot en contra del PP i l'abstènció dels Independents).

Avui us vull presentar l'escrit sobre aquest pati. 

Assumpte: sobre la reprovació del batlle sr. Pere Rotger i el regidor d’urbanisme sr. Segui pel pati del C.P. Ponent

Els grups municipals del Bloc per Inca (PSM-Alternativa) i PSIB-PSOE de l’ajuntament d’Inca, presenten a la consideració del Ple, la següent

M O C I Ó D’URGÈNCIA

La denúncia pública de la implicació municipal en una operació d’especulació urbanística en benefici privat, formulada per un conegut promotor inquer, ex-dirigent del PP local, va remoure el panorama polític inquer en dirigir aquest totes les acusacions envers el batlle Sr. Pere Rotger i el regidor d’Urbanisme de l’ajuntament d’Inca el Sr. Bartomeu Segui pel que fa a certs canvis urbanístics que implicaven directament el solar que ha de servir per a fer-hi l’ampliació del pati del CP de Ponent.

Quan aquest promotor va ser condemnat per injuries, el batlle d’Inca immediatament es dirigí envers una part de l’oposició municipal (BLOC I PSOE) acusant-nos de “secundar les falsetats d’un piròman” i ens exigí a ambdós partits que demanéssim disculpes per uns fets amb els quals l’únic partit que hi tenia relació era el PP i la majoria municipal.

Tots recordam quan durant el plenari del mes de setembre es presentà una moció de batllia  on presentava “la seva veritat” envers el tema.

Cal tenir present que la gestió de l’oposició en aquest tema ve de molt abans que el senyor Ferrà fes les seves denuncies als mitjans de comunicació. Comunicats, preguntes i mocions on demanàvem explicacions van molt més enllà de la denuncia d’un ex-militant del PP.

El que és cert ara és que degut a la incompetència del regidor d’urbanisme i de l’equip de govern que el secunda, la seva mala gestió, al nostre entendre premeditada, va fer que l’ajuntament no es presentés a la subhasta judicial pel solar que ha de servir per a l’ampliació del pati del CP Ponent que tenia un preu d’inici d’uns 460 mil €, perdent així una excel·lent ocasió per a adquirir-ho a un preu avantatjós per a les arques municipals i  en canvi hi envià, segon paraules del mateix Ferrà, al constructor amb l’ànim de canviar el solar que havia de servir per a l’ampliació del pati de Ponent per un altre propietat de l’ajuntament situat vora la plaça Mediterrania.

Davant problemes amb la urbanització del solar que l’ajuntament oferia per a canviar posteriorment, l’ajuntament ha hagut d’expropiar-ho al mateix constructor i va oferir un preu de 740 mil €, preu que posteriorment es va revaloritzar i allò que en un principi valia aquest preu, amb un plenari pujà 100 mil € més.

Però això no li basta a senyor Ferrà. Ell en demana 1 milió 800 mil €, una vertadera exageració al nostre entendre. Tot ens fa meditar del per què l’ajuntament no va acudir a la subhasta quan n’era el més interessat (sinó l’únic) i queda clar que d’acudir-hi hi haguerem guanyat en doblers i en temps. La subhasta, de la qual tenia ple coneixement l’ajuntament, va quedar deserta.  Al poble l’hi hauria costat sols un 25% del que ara es pretén. Però això no és el més important. El pati ja podria estar finalitzat fa temps i ara en canvi, després de la darrera sentencia, haurem d’esperar tal volta 2 anys per a que s’iniciïn les obres. Massa clarobscurs amb tot això amb una gran perjudicat: la comunitat escolar del CP Ponent.

Per tot això, el Ple de l’ajuntament d’Inca adopta els següents

A C O R D S

Primer.- Reprovar el Batle i el Tinent Batle d’Urbanisme per les seves gestions respecte de la unitat d’actuació número 7 del Pla General i per a l’obtenció dels terrenys per als patis del C.P. Ponent.

Segon.- El Ple insta l’equip de govern, encapçalat pel batlle Pere Rotger, a demanar disculpes a la comunitat educativa del CP de Ponent per la seva inoperància pel que fa a al retard en aconseguir el solar necessari per a la construcció del pati del CP Ponent.

Tercer.- Es crearà una comissió d’investigació sobre la gestió de la unitat d’actuació número 7 i l’adquisició dels terrenys del C.P. Ponent que escolti totes les parts implicades i valori les responsabilitats polítiques i jurídiques en què s’hagi pogut incórrer, procurant compensar les arques municipals dels perjudicis que ha sofert per l’actuació del govern municipal.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari