Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

PER INCA, PER VOSALTRES, VOTAU!

antonirodriguez | 10 Desembre, 2008 06:32

No pot ser. Després de la reunió de portaveus que varem tenir ahir matí a l’ajuntament  i davant la petició del BLOC  d’utilitzar els 5 milions que ens arribaran del Fons estatal per a inversió municipal, a en Pere Rotger i al PP avui no els ha quedat més remei que admetre que la reforma del Teatre Principal a dia d’avui és impossible. Encara no han estat capaços d’adequar el PGOU  al PLA TERRITORIAL, tot i que es duu tramitant des de l’any 2005, i mentre això no es faci serà impossible aprofitar aquests doblers.

Inca deixarà perdre una oportunitat històrica per a dur endavant aquest projecte. Pens que a partir d’ara haurem d’anar pensant en una altre cosa, en un projecte menys ambiciós però que ens permeti més a la curta poder disposar d’un espai, el del Teatre,  que a dia d’avui es troba en semi ruïna.

És per això que cal organitzar un PLA B, per no deixar perdre aquests doblers.

Ahir també el PSOE va presentar un macroprogecte per a Reis Catòlics el qual tampoc es pot realitzar per la mateixa qüestió que le Teatre: la falta de previsió del PP en aconseguir l’adaptació del PGOU.

Mentre els Independents d’Inca no dugueren cap projecte a la reunió els del PP ens varen fer una sèrie de propostes, algunes de les quals són ben acceptables. Vegem: Una reforma inicial de Reis Catòlics, Sa Creu, Plaça Bestiar, dotació de serveis diversos, Es Magatzem, Carrers i voravies i Sa Quartera.

Això serà el, que si els ho demanem, duran al Ple de dia 29 de desembre, si no els ho demanem ho executaran directament sense tan sols passar per plenari, per a la seva aprovació però se’ls ha “oblidat”, com sempre, consultar la ciutadania. Al poble d’Inca se’l guanyen amb quatre sopars abans de les eleccions. Ells volen fer el seu cap envant sense tenir en compte per res l’opinió dels ciutadans.

És per això mateix que us deman la vostra col·laboració. Aporteu idees de que faríeu a Inca amb aquests 5 milions per a inversions que ens han tocat a la loteria de l’Estat Central.

Us pas algunes propostes amb l’ànim de que vosaltres hi afegiu les vostres.

-          Aparcaments per al camp del Constància. Uns aparcaments sense soterrar que permetin treure trànsit de la nostra ciutat.

-          Creació d’unes rutes de salut pels camins que envolten la nostra ciutat. Per on poder passejar a peu o en bicicleta, netejant els camins, asfaltant-los, arreglant alguns marges, ampliant-los en algunes zones i crear zones de descans amb alguns bancs i algun tipus d’ombra.

-          Intervencions en patrimoni cultural com ara Es pou des Rasquell, Es Qanats o sa Font Vella.Aquí teniu una taringa d’idees. Afegiu la vostra i nosaltres la defensarem al Plenari.

Per Inca, per vosaltres: VOTAU!

Categoria: General. Comentaris: (8). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

 1. 1. Josep  |  10-12-2008 a les 18:01

  Amic Antòni:
  Tot i que sian les inversions que sian, si s'executen be seran possitives (creuem els dits i no penssem en mercats, piscines cobertes i plaça Mallorca), crec que el que és adient fer amb aquets doblers és invertir en actuacions que, a més de crear llocs de feina directes, indirectament afavoresquin l'opertura de negocis que crein més treball. Per això, jo proposaria que fossin per millorar zones urbanes: peatonització, millores de trànsit, millor iluminació viària, aparcaments, embelliment d'Avingudes i carrers amb potencial comercial.

 2. 2. Antoni Rodriguez  |  10-12-2008 a les 18:10

  No sé si és gaire correcte contestar a través del mateix bloc però em sembla una molt bona proposta la que m'ha enviat en Josep. Cercar inversions per a crear més llocs de feina és molt positiu. Ho tindrem en compte. Salutacions a tots

 3. 3. pep  |  10-12-2008 a les 20:08

  - Més espais verds... Repoblar, per exemple, la plaça de la llibertat, la plaça de sta maria la major, pl. mallorca, així com els carrers on sigui viable...amb grans arbres que facin verd i ombra en estiu. Hi ha concretament el poble de picanya (valència) que va engegar un pla de espais verds molt interessant. És un dels pocs pobles pintorescs al cinturó que enrevolta la metropoli de ciment.

  - Posar panells informatius suficients i a punts estratègics arreu de la ciutat perquè tant l'ajuntament com la resta de col·lectius puguin informar sobre les seves activitats.

  - Posar d'una vegada papereres per tota inca i que estiguin dividides en compartiments: paper, plàstic i orgànic, a més del cendrer que ja tenen (algunes). Per exemple com les que tenen a campanet.

  - Casal per a joves ja!! Una sala polivalent, un espai auto-organitzat per joves, on puguin treballar, gaudir... d'acord amb les seves decisions (sense restriccions, ni discriminacions...) a ser possible que estigui al centre i sino queda més remei que acabin ja el que està a selva perque hi vagin els inquers (perdó, el de la carretera de lluc!!)

  - Unir els instituts amb l'estació de bus i tren amb carrils bici que passin pel centre, així com un carril que enrevolti totalment la ciutat. Adequar llocs adients, en aquestes instal·lacions, per l'aparcament de les bicicletes.

  Salutacions!!

 4. 4. Vicenç  |  11-12-2008 a les 06:31

  Les inversions, bén realitzades i amb sentit comú sempre que es facin en benefici dels ciutadans són ben rebudes, el que no és de rebut és que es perdi l'oportunitat de crear llocs de treball i d'invertir en la nostra ciutat. Avui he llegit que es pensa adequar l'Avinguda dels Reis Católics, no havia pressupost per això ja ?, es pretén per part dels del PP desviar els diners d'unes obres ja aprovades per a sufrgar despeses corrents? no sé. Tenim la conducció d'aigües en un estat lamentable, i que ens fa perdre recursos importants per la seva fugides, millorar aquesta conducció duria a estalviar aigua i crea feina.

 5. 5. Antoni Rodriguez  |  11-12-2008 a les 07:45

  Anem prenent nota de totes les vostres aportacions. Gràcies per envant.

 6. 6. J. Francesc  |  11-12-2008 a les 12:02

  En el PP no l'interessa ni el Teatre Princial ni qualsevol obra important que no pugui adjudicar a la seva manera i a qui vulgui. Tampoc l'interessa que li puguin retreure que l'obra del Principal l'ha finançada l'estat i per suposat tampoc l'importa ni la cultura ni la gent que estimam la cultura.
  És una llàstima, però crec sincerament que el Batle Rotger i el seu equip no volen aprofitar al màxim aquests 5 milions d'euros que es podrien invertir a Inca i per als Inquers. Enhorabona per la vostra feina.

 7. 7. Miquel  |  11-12-2008 a les 19:36

  Es podria invertir part en tot allò relacionat amb el reciclatge i reutilització. Així ens estalviaríem doblers del rebut de la incineradora i crearíem llocs de feina dedicats a reutilitzar i reciclar.
  També es podrien invertir molts d'euros en la millora del centre comercial d'Inca peatonitzant més eixos comercials, millorant les aceres, iluminant millor els carrers.
  Estic completament d'acord en crear un aparcament en superfície vora el camp del Constància.
  Millorar tot el poliesportiu Mateu Cañellas.
  Dotar Inca d'una xarxa d'internet inalàmbrica.
  Crear un nou centre Bit dedicat a afavorir la creació d'empreses innovadores en el sector mediambiental.
  Crear zones verdes noves públiques.

 8. 8. Maria  |  26-12-2008 a les 11:27

  Hola Toni,
  Qualsevol millora és bona, però en aquest moments hi ha un col.lectiu de gent que estaria encantat amb la reforma del pavelló de Sa Creu. Ja fa anys que l'Ajuntament ens promet unes millors instal.lacions i quan un grup de pares ens vàrem organitzar en exigir-les, ens van separar en 4 espais diferents perquè, de cop i volta, sa Creu no era adequada per entrenar. Són molts els nins i nines que practiquen bàsquet a Inca i es mereixen uns instal.lacions de qualitat!

Publica el teu comentari