Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

GESA ENS ESTAFA

antonirodriguez | 04 Febrer, 2009 20:49

Benvolguts blocaires,

molts de vosaltres deveu haver rebut la factura de GESA  d'aquest mes de gener inflada.

Resulta que GESA ens està cobrant d'una manera toalment injusta un servei del qual no podem prescindir. Entre d'altres, està cobrant kilowats de 2008 a preu de 2009 sense haver fet la lectura justa.

Els usuaris però tenim tot el dret a queixar-nos, davant GESA  i davant CONSUM.

Per això us amin a fer-ho i us adjunt un model de carta-queixa per presentar davant GESA. La recomanació és que l'empleneu, la presenteu davant GESA i després adjunteu el document a una queixa formal davant la DIRECCIÓ GENERAL DE CONSUM, el model de la qual podreu trobar a la pàgina de la Conselleria de Sanitat i Consum del Govern Balear.

El model de carta-queixa el trobareu mé avall.

Anim i que no se'n riguin de nosaltres.

Sr. Don…………………………...........

C/……………………..........Nº…..........

07300 Inca. (Illes Balears)

Correu Electronic:.........     

                                                                            GESA ENDESA

Servei Atenció Client

Carrer Joan Maragall, 160

7006 Palma(Illes Balears)

Benvolguts senyors:

La present és per a manifestar-los el meu descontentament i que de part seva em donin una explicació convincent a l’actuació que ha tingut lloc amb l’aplicació de la norma regulador de les tarifes per a l’any 2009.

Com a persona no entesa, no acabo d’explicar-me, com és possible, que essent el consum habitual del meu habitatge el següent:

Factura del mes d’abril de 2008 de  .................................... Kw. ( dos  mesos)

Factura del mes de  juliol de 2008 de.....................................Kw. (dos mesos)

Factura del mes de novembre de 2008 de............................ Kw. (dos mesos)

Factura del mes de desembre de  2008 de..................................Kw. (un mes)

Factura del mes de gener de 2009 de........................................ Kw. (un mes)

al meu entendre és estrany que en un sol mes hagi consumit en excés amb respecte a las variacions de l’any passat, per la qual cosa pens que ha d’haver-hi un error de lectura o les lectures que es feien malament.

Però el més estrany és que en el moment d’aplicar la nova tarifa es regularitza el consum de tot l’any 2008. Amb tot això, indicar-los que la meva intenció no és deixar de pagar allò consumit però si indicar el meu descontentament en actuar per part seva amb prepotència i sens cap tipus de control en aplicar les lectures incorrectes al subministrament de 2009, la qual cosa em suposa un increment a la factura.

Entenc que són una Companyia subministradora estatal i si les diferencies que m’han aplicat ho fan a tots, com sembla esser que així ha estat, he d’entendre que per la seva part hi ha un acte punible d’enriquiment il·lícit.

Prec així que en primer lloc es prenguin les mesures corresponents per a que la lectura estimada s’acordi a la real i així evitar-me un mes pagar menys i un altre amb recàrrec por consums excessius, en segon lloc que s’apliqui el prorrateig corresponent al consum que s’excedeixi de la mitjana i aplicar-ho a la tarifa del 2008 i reduir el que correspongui a l’import del cobrament per excés de consum.

A l’espera de veurem degudament atès per no haver d’acudir a altres instàncies per al compliment de l’establer els saluda atentament.

Inca, ………… de febrer de 2009

Categoria: General. Comentaris: (8). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

 1. 1. Margalida  |  04-02-2009 a les 23:05

  Uff, gràcies, pensava que només jo m'havia quedat blanca en rebre la factura...

 2. 2. Biel Frontera  |  05-02-2009 a les 13:07

  Bona iniciativa!

  Però la direcció de les oficines és ara "Carrer Sant Joan de Déu, 1 - 07007 Palma". Encara no ho han canviat a les factures (com a mínim, veig que aprofiten el paper al màxim, i han de gastar els preimpresos fets amb la direcció antiga).

  Jo vaig anar dilluns a l'oficina de Caja de l'avinguda Antoni Maura. Havia una burrada de gent fent coa!

  Hi hauré d'anar un altre dia... que jo m'he de queixar per dos motius. A més d'aquest que dius, jo m'he de queixar per la potència contractada. En teoria t'han d'assessorar a l'hora de fer un nou contracte... i a jo no me varen donar opció! I ara resulta que tenc una potència contractada que està molt per damunt de la mitjana (quan jo no ho necessit).

  Salut!

 3. 3. llorenç sastre  |  05-02-2009 a les 17:16

  -PER AFEGITO:
  Si us fixeu bé en les factures de ENDESA podreu llegir que diuen que han aplicat les tarifes del consum que heu fet fins a 31-12-08 al preu antic, i a partir de 01-01-09 al preu d'enguany (de canari jove).
  Jo no m'ho puc creure, perquè per fer aixó haurien d'haver fet les lectures dels comptadors a tot-hom el 31-12-08, cosa totalment impossible entre altres coses per ser la Festa de l'Estendard.

 4. 4. Joana Tortella  |  09-02-2009 a les 16:30

  Yo aún no he recibido la factura, pero ya estoy asustada, porque siendo dos jubilados en casa como me pasen eso por la cuenta nos quedamos en números rojos, cosa que creo que a mucha gente les esta pasando.
  Resumiendo, creo que es un abuso de poder por ser una empresa estatal y que están aprendiendo muy bien de los políticos que estan con todos sus bolsillos llenos y estan salvados de por vida, los ciudadanos de a pié somos los sufridores de todos los sinverguenzas que nos gobiernan y tienen la sarten por el mango, ya me estoy preparando para funcionar con velas o con los candiles de aceite.
  Una pobre ama de casa jubilada como tantas.
  Joana 09-02-09

 5. 5. Pep  |  09-02-2009 a les 18:15

  Jo he comprobat com fent la mitja dels kilowats consumits en dos mesos i dotze dies no pas del máxim contratat. Però degut a les lectures estimatives, per conveniencia de Gesa, el derrer rebut me ve amb recarrec per excès de consum. Al mes de desembre vaig pagar per 595 kilowats i ara he pagat per 1.575 (per un habitage particular). Això no pot ser de cap manera! No es creible que amb un mes gasti tres vegades més! Demà retornerè el rebut parcialment (no vull pagar recàrrec pel seu mal cap) i ho posarè en coneixament de Consum i si emporta del Jutjat. Això es un acte abusiu de la empresa!. Usura!.

 6. 6. Aina  |  10-02-2009 a les 12:13

  Molt bona iniciativa!!! et copio la carta de reclamació. Jo també vaig quedar de pedra amb el darrer rebut..., però jo ja fa anys que penso que el que GESA me factura cada dos mesos és desorbitat per una vivenda on només hi vivim 4 persones, i on la major part de les hores, o esteim fora treballant i/o estudiant, o esteim dormint.
  Aquesta carta de reclamació, s'ha d'entregar en mà necessàriament a Palma?? i als usuaris de la Part Forana no tenim "delegació" a Manacor o a Inca?? Algú ho sap?? Gràcies

 7. 7. Victoria  |  10-02-2009 a les 17:31

  Hola! es un alivio saber que hay un grupo de apoyo para esto. Acabo de recibir la factura de este mes y es bestial!! lo peor es que he llamado 3 veces a Gesa, me han atendido despues de 25 minutos al teléfono para decirme lo siguiente:

  1 - Que verifique mi contador, siguiendo los pasos que te indican, pero como yo no soy técnico ni electricista, comprendereís que lo que yo vea no es lo que ellos verán luego..
  2 - Si mi contador sigue rodando aunque yo haya bajado la llave del cuadro electrico..es que está funcionando mal y me enviaran un tecnico..pero si yo les informo mal (debido a que no tengo ni idea de como funciona esto) me cobrará otros 40 euros por desplazamiento del tecnico que ellos envien para decirme que todo va bien...y me quedo con el facturón y los 40 euros más por pringada...
  3 - si no pago la factura, me cortaran la luz en abril...
  4 - si la pago, no tengo para comer el resto del mes...y ademas no creo que me devuelvan el dinero...
  5 - en fin, al final la solucion pasa por cortarme las venas..porque esto es un abismo...y la impotencia nos puede..

 8. 8. PAU CASESNOVES  |  10-02-2009 a les 21:10

  Per a entregar la reclamació no fa falta anar a Palma, ho podeu fer a Inca mateix, tenen oficina a l'Avingda Antoni Maura cantonada carrer Mandrava. Horari d'oficina dematins, un cop heu lliurat la queixa a GESA us recoman que aneu al centre BIT d'Inca on us posaran en contacte amb la Conselleria de Consum per a lliurar-los una queixa formal. Per cert aquset foro surt avui al Diario de Mallorca. Ens llegeixen!
  Anim a tots i sumau-vos a l'aturada de 5 minuts del proper dia 15 de febrer a les 22'00 hores.

Publica el teu comentari