Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

CAOS ECONĎMIC A L'AJUNTAMENT D'INCA

antonirodriguez | 16 Juliol, 2009 20:03

EL BLOC PER INCA DENUNCIA EL DESCONTROL PRESSUPOSTARI DE L’EQUIP DE GOVERN

L’ajuntament deu més d’1 milió d’€ a les dues empreses que s’encarreguen de la neteja i la recollida del fems d’Inca

Des de fa temps des del Bloc per Inca venim denunciant la preocupant situació financera de l’ajuntament d’Inca. L’actual equip de govern del PP no fa més que incrementar el deute i la situació comença a ser inaguantable.

Ara mateix dues empreses reclamen el pagament de més d’1 milió d’€ per pagar unes factures endarrerides d’unes feines que a principis de cada any, en elaborar els pressuposts, ja saben que hauran de pagar i que no és altre que la recollida del fems i la neteja viària. Són uns serveis bàsics, són unes despeses fixes i ni tan sols això paga l’ajuntament.

Des del Bloc ens demanem quines mesures ha pres l’equip de govern per a redreçar la situació nefasta que des de fa temps pateix aquest ajuntament?

La regidoria d’Hisenda han parlat del: “Confirming” a l’hora de poder pagar les factures en uns terminis “raonables” tot i que això suposa als proveïdors haver de pagar uns interessos, que en alguns casos poden arribar al 7’9% per a poder cobrar allò que l’ajuntament els compra i els deu.

També han parlat de control pressupostari; com si ells s’haguessin inventat la panacea econòmica. Recordem que ho dugueren a plenari  per què no els quedà més remei. Tot per què, si és volien endeutar més del que estaven en aquell moment (afegiren 4 milions d’€ al banyat), es veien obligats per llei a presentar un pla de viabilitat econòmica que resulta que ara, a la vista dels resultats, ha estat paper banyat, i ni tan sols l’estan aplicant tot i que la llei els ho obliga: varen voler vendre una obligació com a una iniciativa pròpia i ens trobem on ens trobem, que ni això són capaços de dur endavant.

Han parlat de posar un registre d’entrada a les factures per a dur-ne un control i resulta que tanmateix en alguns casos, com ara ens adonem compte, es torben anys a liquidar.  Enguany ens han duit a aprovació de plenari per a 2008 uns extrajudicials que superen 1’7 milions d’€ i resulta que tanmateix hi ha factures endarrerides que en el seu moment ni es presentaren per a la seva liquidació i ara ens trobem que empreses com Tirme, 876 mil €, o Cespa, 255 mil €, que és l’empresa que es dedica a la neteja de la ciutat no cobren i no cobren més d’1’1 milió d’€ “a això diuen control damunt la despesa?”

Pretenen més finançament exterior i en canvi ells no han fet res per a millorar una situació econòmica interna caòtica que pateix l’ajuntament. No es varen poder pagar les ajudes del mercat cobert en el seu moment per què resultava que el mes de juny s’havien de pagar les pagues dobles i no hi havia doblers a la caixa per pagar les dues coses.

 A dia d’avui ens trobem que l’ajuntament d’Inca no paga ni sap quan pagarà els extrajudicials dels 2008 aprovats dins el mes de març 18 milions d’€ de deute, més de 5 milions gastats en extres per les 5 obres més destacades de l’època Rotger o 7 milions en extrajudicials ens els darrers anys, donen una sensació de descontrol econòmic, de caos pressupostari, que pel be de tots els ciutadans i ciutadanes d’Inca exigim sigui redreçat d’una vegada.

Des del Bloc (PSM-Alternativa) ja demanarem mitjançant una moció per presentar els papers al Síndic de Comptes de la Comunitat i que aquest fes una auditoria dels darrers 4 anys per a saber l’estat real dels comptes municipals i el PP s’hi va negar. Ara tornam exigir solucions ràpides i valentes amb uns criteris clars de despesa i reducció de despeses supèrflues i aquestes no passen evidentment per dinar amb botelles de Moet Chandon.

 

PS. PER CERT I SEGUNT EL COMPTE ENRERA, A PERE ROTGER LI

QUEDEN, SI NO TORNA A RERA, 334 DIES COM A BATLLE D'INCA

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari