Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

PLAăA ESPANYA DĺINCA (II PART)

antonirodriguez | 30 Novembre, 2009 21:16

Avui dilluns s’ha tornat reunir el Consell Municipal d’Urbanisme d’Inca. És el segon cop que ho fa i per parlar del mateix tema.

Es veu que la reunió del Consell que des del nostre grup municipal  demanarem després d’haver parlat amb els comerços de la plaça Espanya per a mostrar-los el projecte inicial ha tingut efecte i el tema de quin tipus de remodelació volem per a la Plaça Espanya (de l’Ajuntament) ha passat a formar part de l’agenda de l’equip de govern.

Un projecte que s’ha de dur a terme durant el proper any per poder aprofitar la subvenció del 50 % del pressupost que arribarà des de la Conselleria de Comerç del Govern Balear.

Tècnics de l’ajuntament i polítics de la majoria del PP ens han tornat a presentar un projecte que no contempla el cadafal, com el projecte inicial però si que ha llevat la font que demanaven posar-hi al seu lloc. Al projecte d’avui no hi havia ni cadafal ni font. Després de la primera reunió la font va ser eliminada i a dia d’avui encara mantenen els llums indirectes que surten del terra, es lleva el cadafal, es lleven els arbres actuals situats davant l’ajuntament i de la Florida i ara es canvia de tipus d’arbre, el pebreborters bords, per uns arbres alts que no molestin la vista de la planta baixa dels edificis, i es situen al costat del carrer davant Boelli. El trespol de la plaça arribarà fins a la paret del Mercantil i li donarà una continuïtat que farà que la plaça sembli més gran. Pel que fa als materials la proposta feta és una rajola semblant a la que actualment s’ha posat al carrer Jaume Armengol, malgrat que aquesta és una rajola que amb el pas del temps i els vehicles s’embruta molt.

Davant aquest projecte, des del Bloc hem demanat primer de tot poder estudiar el projecte en calma per a properament dir-ne la nostra però hem fet una sèrie de suggeriments inicials:

1.- Que quedi el cadafal. Ens sembla un element arquitectònic que dona caràcter a la plaça. No totes les places han de ser iguals i per a fer-hi macroesdeveniments. Si és una plaça petita no tenim el per què haver-hi de fer grans esdeveniments. Hi ha altres indrets com ara la plaça Mallorca.

2.- Que es guardi un cert caràcter amb l’entorn on està situat: el centre de la ciutat. Un centre que de cada vegada està perdent la seva fesomia i cal aturar-ho. Al pas actual d’obres en que Inca s’ha vista abocada arribarem a un punt en que no reconeixerem la nostra ciutat.

3.- Alerta amb el trespol. No podem permetre un altre pagat foradat. Cal tenir en compte els canvis que s’han fet, estudiar-ne molt bé les característiques i no hi posem materials totalment diferents als que ja hi ha. Com a plaça propera tenim la plaça de Santa Maria la Major i no estaria malament que per a la plaça de l’Ajuntament s’hi poses el mateix trespol que hi ha a la plaça de l’església.

En definitiva, ens congratulem de la formació del Consell Municipal d’Urbanisme d’Inca i que serveix com a foro de discussió sobre quin model d’urbanisme volem per al futur de la nostra ciutat al mateix temps que des del Bloc per Inca (PSM-Alternativa) apostem per a una reforma mínima en la qual s’arregli la plaça i que no desentoni amb el que l’envolta.

Una plaça per a Inca i per als nostres ciutadans.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

Publica el teu comentari