Portaveu del grup municipal del PSM d'Inca. Candidat del PSM-IniciativaVerds - Inca a les eleccions municipals de 2011. Membre de l'Executiva i del CDP del PSM-Entesa Nacionalista.

Menu:

Entrades recents

Categories

General [144]


Enllaços

General


Sindicació

RSS 0.90
RSS 1.0
RSS 2.0
Atom 0.3


Maquetació:

Pau Genestra

El PSM critica que l'Ajuntament d'Inca faci retallades en matèria educativa

antonirodriguez | 05 Agost, 2010 07:51

Els nacionalistes consideren que aquesta actuació resta credibilitat a les protestes de l'equip de govern municipal davant la conselleria d'Educació

El PSM critica que l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca hagi retallat actuacions en matèria educativa. En concret, els nacionalistes lamenten que hagin desaparegut les ajudes municipals als universitaris inquers que participen en el programa Socrates-Erasmus, que promou la mobilitat d'estudiants perquè estudiïn en altres universitats europees .

Antoni Rodríguez, vicesecretari general del PSM d'Inca i portaveu municipal del Bloc, explica que "els darrers anys, alguns ajuntaments de Mallorca (Palma, Calvià, Inca, Manacor o Alcúdia) han ofert ajudes als estudiants de la UIB del seu municipi que participen en el programa Socrates-Erasmus. L'any 2006, l'ajuntament d'Inca va signar un conveni amb la UIB en el qual es comprometia a crear un programa d'ajudes per als universitaris empadronats en el municipi. En tots aquests anys, la partida pressupostària destinada a aquesta ajuda no ha incrementat gens, però l'han mantenguda. Enguany l'han eliminat completament". 

El portaveu nacionalista critica aquesta actuació unilateral de l'equip de govern municipal "quan, precisament, existeix un consens entre tots els grups polítics de l'ajuntament d'Inca per tal de no retallar el pressupost de les partides de sanitat, serveis socials o educació". En aquest sentit, Antoni Rodríguez lamenta que l'equip de govern municipal hagi trencat el consens entre les forces municipals i deixi de considerar l'educació com una àrea d'actuació prioritària.

Així mateix, els nacionalistes consideren que l'actuació de l'equip de govern de l'ajuntament d'Inca resta credibilitat a les seves protestes davant la conselleria d'Educació. Antoni Rodríguez recorda que "fa unes setmanes, la regidora d'Educació, Maria Payeras, i el portaveu de l'equip de govern, Felip Jerez, es mostraven preocupats per les retallades que la conselleria d'Educació preveia aplicar a Inca. Mentre criticaven l'actuació de la conselleria, ells actuaven de la mateixa manera. És evident que aquesta manera de procedir resta molta credibilitat a les seves paraules".

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comentaris

 1. 1. Pere  |  05-08-2010 a les 10:39

  Ja diuen que no hi ha cap oiós que noi sia brut

 2. 2. JoanR  |  05-08-2010 a les 16:00

  Jo crec que anau per bon camí i heu de tenir cura d'una cosa.

  la butzaca del contrubuïent ara es molt sensible. per una banda es prioritari qu eno robin mes, que beguin moët a casa seva amb els seus diners... un pla d'estalvi pro-ètic (que en fa falta).

  Però es molt molt important estar vigilants sobre qualsevol modificació als imposts. Aquests darrers anys, com que pensaven que tot-hom era constructor ha pujat la contribució una autèntica barbaritat amb la conniveència de tots els grups municipals que per no fer, no han fet ni soroll.

  Ara es hora de corregir la barbaritat. Ara no poden quedar els imposts al sostre assolit l'any passat. Es una bimbolla i no es real. Han de devallar acord amb els retalls de despesa i en consequència els retalls en serveis municipals.

  No devallar el IBI no es acceptable.

  Si degut a la incompetència han dimensionat les despeses en funció d'un ingressos per permisos d'obra o uns IBIS de pisos d'empreses ara quebrades i que ningú pagarà, no es culpa del poble. No podem sufragar ademés ara la incompetència de pensar que això duraria 100 anys.

  Ara els ingressos minven, doncs la solució no ha d'esser pujar imposts.

  Si la viabilitat del ajuntament no està assegurada sense una enèssima pujada d'imposts el que han de fer es deixar-ho i que altre gent més consequent prengui cura de la situació.

  be que critiquen en ZP i ells ho han fet molt pitjor. Mirau la pujada d'IMposts a Inca, fa por!!! I mos trobam així com mos trobam? sense duros?

  Si no deim basta i sortim pacíficament a mostrar el nostre desencant, es que tenim el que ens mereixem.

  Disculpau la parrafada!!!

Publica el teu comentari